Cruisereiziger
Ontspanning

Carnival Cruise Line kondigt derde achtbaan op zee aan

Carnival Cruise Line heeft aangekondigd dat ook haar nieuwste cruiseschip Carnival Jubilee zal worden uitgerust met een achtbaan. Het is de derde ‘BOLT: Ultimate Sea Coaster’ in de vloot. Deze week wordt bij Meyer Werft in Duitsland, waar het schip in aanbouw is,  de achtbaan op dek 19 geïnstalleerd. De installatie zal naar verwachting volgende maand voltooid zijn en de testritten staan gepland voor oktober. Zodra de baan klaar is, zullen er twee volledig elektrische wagentjes voor twee personen op rijden. De rijders controleren de snelheid van de auto, tot 64 km per uur, door talrijke bochten 57 meter boven de waterlijn.

BOLT is het middelpunt van de ‘Ultimate Playground’ op de drie schepen uit de Excel-klasse van Carnival en is al razend populair gebleken op de eerste twee. Meer dan 150.000 passagiers hebben tot op heden gereden in de achtbanen op de zusterschepen Mardi Gras en Carnival Celebration. BOLT wordt geproduceerd door Maurer Rides in München, Duitsland. De eerste achtbaan op zee maakte haar debuut in 2021 op de Mardi Gras.

Vanaf 23 december 2023 zal Carnival Jubilee het hele jaar door varen vanuit Galveston, Texas. Ze zal reizen van een week maken naar de westelijke Caraïben en populaire bestemmingen bezoeken zoals Mahogany Bay, Isla Roatan, Costa Maya en Cozumel, Mexico.

Wil jij cruisen met Carnival Cruise Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!