Cruisereiziger
Bestemmingen

Cruiseschip Hebridean Sky komt voor tweede keer aan in Den Haag

Het Britse cruiseschip de MS Hebridean Sky komt woensdag 23 augustus aan in de haven van Scheveningen. Dit is de tweede keer dat het schip in de Haagse haven afmeert. Vorig jaar, september 2022, kwam de MS Hebridean Sky als eerste cruiseschip na de coronapandemie aan in Scheveningen.

Het 90-meter lange schip, gebouwd in Italië in 1992, is één van de twee vlaggenschepen van Noble Caledonia. Deze Britse rederij specialiseert zich in luxe expeditiecruises op kleinschalige schepen. Met 59 riante suites is er plek voor 118 passagiers die worden bijgestaan door 70 bemanningsleden.

Traditiegetrouw zullen de opvarenden een warm onthaal wachten in Scheveningen, waarna ze Den Haag een ochtend lang kunnen verkennen. Hun reis begon twee weken eerder in Zweden met daarna een tour langs verschillende landen rondom de Baltische Zee. Den Haag is de één na laatste stop op hun tocht. Een dag later zullen ze aankomen bij de laatste haven van de cruise, het Engelse Portsmouth. Volgend jaar staat een dergelijke cruise opnieuw gepland waarbij Den Haag wederom onderdeel is van de route.

Welkom

Noble Caledonia streeft ernaar om verantwoord te werken en hun voetafdruk te minimaliseren. Kleinere cruiseschepen hebben minder impact op het milieu en de gemeenschap vergeleken met grote(re) cruiseschepen. Ze behoeven minder specialistische faciliteiten op de afmeerlocaties en kunnen daardoor kleine(re) havens aandoen. Zo worden bestemmingen niet in korte tijd overspoeld met grote aantallen toeristen en leveren deze stops wel een positieve bijdrage aan welvaart en welzijn van de stad.

Met dergelijke aankomsten van cruiseschepen zetten we Den Haag op de kaart bij een nieuw internationaal publiek. Anita Verwoest-Verhoog, project director Seaport The Hague-Scheveningen: “Onze haven ligt direct aan de Noordzee en het stadscentrum ligt op nog geen vijftien minuten afstand. Dit maakt de haven van The Hague-Scheveningen een verborgen parel voor de kleinere, luxere passagiersschepen.” 

Foto: The Hague & Partners / Sicco van Grieken

Wil je meer weten over expeditiecruises met Noble Caledonia? Ga dan naar Expeditiecruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger