Cruisereiziger
Hygiene

Oceania Cruises’ Vista scoort 100% bij hygiëne inspectie

Oceania Cruises heeft aangekondigd dat haar nieuwe schip, Vista, een perfecte score van 100% heeft behaald tijdens de recente United States Public Health (U.S.P.H.) inspectie van het luxe schip, uitgevoerd door de U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC).. Vista werd in mei 2023 aan de cruisevloot toegevoegd. Het beschikt over de ruimste standaardhutten op zee, drie gloednieuwe dinerconcepten en opereert met een serviceratio van twee personeelsleden per drie passagiers.

Vista’s onaangekondigde U.S.P.H.- inspectie vond plaats op 20 september 2023, terwijl het schip zich in Boston, Massachusetts bevond, tijdens de derde dag van een 11-daagse inaugurele Amerika en Canada cruise.

Om een ​​score van 100% te behalen, moeten cruiseschepen perfecte cijfers behalen op alle 44 items die deel uitmaken van de uitgebreide checklist voor het Vessel Sanitation Program van de USPH. De onaangekondigde inspecties, die twee keer per jaar worden uitgevoerd en vereist zijn voor elk cruiseschip met een internationale route dat een Amerikaanse haven aandoet, evalueren schepen op een groot aantal verschillende gebieden, inclusief het naleven van de juiste voedselbehandeling, voorbereidings- en opslagprocedures, en de algemene netheid van de kombuis. Daarnaast worden de drinkwatervoorzieningen van schepen die in spa’s en zwembaden worden gebruikt, geëvalueerd.

Vista (1.200 passagiers) debuteert dit najaar in de Verenigde Staten met inaugurele cruises door Canada en New England, voordat ze naar het zuiden vertrekt voor een reeks winterroutes die Mexico, Bermuda en het Caribisch gebied verkennen vanuit haar thuishaven Miami.

“We zijn erg trots dat we een perfecte 100% score hebben behaald bij de gezondheidsinspectie van de Verenigde Staten voor ons luxueuze nieuwe schip, Vista”, aldus Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. “Iedereen aan boord werkt elke dag hard om ervoor te zorgen dat de hoogste normen worden bereikt. Een score van 100% heeft een aanzienlijke omvang, en we juichen de hele bemanning en officieren aan boord van Vista toe voor deze geweldige prestatie.”

Vista-kapitein Luca Manzi voegde hieraan toe: “Ik kan mijn team niet genoeg bedanken voor hun toewijding en en voor hun inspanningen om ervoor te zorgen dat dit prachtige schip van ons wordt erkend als een van de schoonste schepen in de vloot.”

Wil jij ook cruisen met Oceania Cruises’ Vista? Vraag een gratis offerte aan bij:

CruiseOnline - Nieuw! Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!