Cruisereiziger
Maidencall

Vlaggenschip van MSC Cruises, MSC Euribia, voor de eerste keer in Rotterdam

MSC Euribia, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises dat op 8 juni werd gedoopt in Kopenhagen heeft dinsdag voor de eerste keer de haven van Rotterdam aangedaan. Bij de introductie was de MSC Euribia het meest energie-efficiënte cruiseschip design ooit gebouwd en het  tweede schip (na de MSC World Europa) in de MSC Cruises vloot dat wordt aangedreven door LNG, de schoonste scheepsbrandstof die momenteel op grote schaal beschikbaar is. MSC Euribia is eveneens uitgerust met geavanceerde milieutechnologieën, waaronder geavanceerde afvalwaterbehandelings- en afvalbeheersystemen.

MSC Euribia is ontworpen voor de toekomst, met de mogelijkheid om toekomstige innovaties op het gebied van duurzaamheid, zoals koolstof neutrale synthetische brandstoffen en andere alternatieve brandstoffen, gemakkelijk te integreren van zodra deze op grote schaal beschikbaar zijn.

Het nieuwste schip van de rederij zal deze winter de ‘Parels van het Noorden’ route varen en zal daarbij voor de eerste keer de havens van Rotterdam en Zeebrugge aandoen. Passagiers uit Nederland en België/Luxemburg zullen van dit nieuwe schip en route kunnen genieten door dicht bij huis te kunnen inschepen. De vaarroute is: Rotterdam, Zeebrugge, Le Havre (Frankrijk), Southampton (Verenigd Koninkrijk) en Hamburg (Duitsland). In de winterperiode zal MSC Euribia dus wekelijks aanmeren in deze havens.

Mai Elmar, Executive Director van de Cruise Port Rotterdamverklaart : “Het is een voorrecht het schitterende nieuwe MSC Euribia te mogen ontvangen in Rotterdam. Een prachtig schip en tegelijkertijd premium op het gebied van het beperken van de impact op het milieu. Haar naam Euribia, verwijst naar de mythische godin heerseres over wind, weer en sterrenbeelden, zij symboliseert een diepgaande verbondenheid met de zee. Een verbondenheid die de MSC-familie telkenmale weer bewijst en waar Rotterdam mede trots op is. Trots ook om dit mooie nieuwe schip aan haar Rotterdamse kade te verwelkomen. Welkom MSC Euribia!“.

Frank Van Den Steen, Country Manager Benelux MSC Cruises, licht verder toe“Ik ben zeer enthousiast! Een cruise met vertrek vanuit Rotterdam is werkelijk uniek en we zijn heel trots dat één van onze mooiste, modernste en meest geavanceerde schepen onze kant op komt! Dit schip zorgt al maanden voor de nodige buzz en er wordt dan ook met volle belangstelling uitgekeken naar haar komst. Met dit unieke schip een weekje de buurlanden bezoeken, varen op zee en ondertussen genieten van een optimaal aanbod aan faciliteiten, entertainment en culinaire ontdekkingen: ideaal om er eventjes tussenuit te trekken deze winter. Met z’n tweeën, met het hele gezin of met vrienden”.

Rotterdam maakt deel uit van de uitbreiding van het walstroomplan van MSC Cruises

MSC Cruises onthulde in juni dit jaar dat het haar walstroomplan verder zal uitbreiden. Het nieuwe walstroomplan voor 2024-26 omvat ten minste vijf Italiaanse havens, Barcelona en Valencia in Spanje, Stavanger en Norfjordied in Noorwegen, Miami in de Verenigde Staten, Kopenhagen in Denemarken, Marseille in Frankrijk, Valletta in Malta, Stockholm in Zweden en Rotterdam in Nederland.

De rederij is van plan om haar schepen volledig gebruik te laten maken van walstroomvoorzieningen in alle andere havens waar zij actief is in Europa en de rest van de wereld wanneer deze beschikbaar zijn. Door gebruik te maken van walstroom hoeft de scheepsmotor niet meer te draaien. Daardoor wordt de uitstoot van het schip in de haven drastisch verminderd.

Noord- en West-Europa

De schepen van MSC Cruises hebben sinds februari 2023 met succes gebruik gemaakt van walstroom in de havens van Southampton, Verenigd Koninkrijk en het Noorse Kristiansand.  Later zal het bedrijf de faciliteiten testen in de Noorse haven Haugesund. ​ Andere Europese tests dit jaar zijn gepland voor een aantal schepen van MSC Cruises in Bergen en Alesund in Noorwegen en Warnemünde in Duitsland.

MSC Cruises zal deze winter ook walstroom gebruiken in de Duitse havens Hamburg en Kiel in de zomer van 2024. De rederij tekende vorig jaar een memorandum van overeenstemming met Cruise Baltic voor walstroom in het Oostzeegebied. ​ Cruise Baltic heeft 32 havens en bestemmingen in de regio die het aantal walstroomvoorzieningen willen uitbreiden.

Walstroomvoorzieningen zijn sinds 2017 standaard op alle nieuwe schepen van MSC Cruises. Samen met de aanpassingen op andere schepen, is 67 procent van de totale capaciteit van MSC Cruises uitgerust met deze technologie. ​ Meer schepen zullen achteraf worden uitgerust als de havens op hun vaarroutes walstroom beschikbaar maken.

Foto: MSC Cruises – Andy Smulders/Persfoto.com

Lees ook de eerdere publicaties over de MSC Euribia:

Wil je ook cruisen op de MSC Euribia? Kijk snel bij:

MSC Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Vlaggenschip van MSC Cruises, MSC Euribia, voor de eerste keer in Rotterdam

  • in het blad Crucero vind je nog een grote poster van deze pretfabriek schip aan. Wie het blad wilt kopen bezoek de website van Crucero magazine en alle overige cruise nieuws.
    Het zoveelste megalomane en uit de kluiten gegroeide varende Efteling op zee en voor wie geen raad weet met z’n tijd en geld om er te dolen op een doldwaas varend object. Het geld voor de bouw van dit soort schepen kan men beter ergens anders voor aanwenden dan voor consumptie vretende liefhebbers. Mij niet gezien ! Walgelijk !

Reacties zijn gesloten.