Cruisereiziger
Eten en drinken

Holland America Line lanceert Fresh Fish Programma en pop-up restaurant

Holland America Line brengt haar keuken verder dan het bord en vernieuwt haar dinerervaring met de lancering van een nieuw, wereldwijd Fresh Fish programma. Het initiatief maakt gebruik van een wereldwijd netwerk van 60 havens om 80 soorten verse vis aan boord te halen en te serveren, waarbij de vis in minder dan 48 uur van levering in de haven op het bord wordt geserveerd.

Na de eerste cruisemaatschappij te zijn die 100% verse, gecertificeerde duurzame vis uit Alaska serveert aan boord van haar schepen in Alaska, gaat Holland America Line nu wereldwijd verse vis aanbieden. Met het nieuwe programma biedt de cruisemaatschappij passagiers verse vis en ingrediënten uit verschillende regio’s. Dit resulteert in menu’s die geïnspireerd zijn op de bestemming en lokale specialiteiten die het verhaal van elke reisroute vertellen via de lokale keukens.

“We weten dat verse vis deel uitmaakt van de dagelijkse levensstijl van onze gasten, en wanneer ze aan boord komen, zijn we enthousiast om het aanbod uit te breiden buiten wat ze thuis tot hun beschikking hebben,” zei Gus Antorcha, president, Holland America Line. “De mogelijkheid om wereldwijd zoveel vissoorten te kopen en te bereiden is een bewijs van ons uitstekende culinaire team. Van yellowtail snapper in het Caribisch gebied tot barramundi in Australië, de variëteit aan verse vis die we aanbieden is ongeëvenaard in de cruise-industrie.”

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam

Voor Nederland is visleveranciersbedrijf ‘Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam’ de leverende partij. Al meer dan honderd jaar zijn zij een begrip in culinair Nederland alsook daarbuiten. ‘Wij leveren wekelijks aan boord van de Holland America Line schepen als deze aanleggen in een Nederlandse haven, het gaat om 30.000 kilo verse vis op jaarbasis en ruim 80 verschillende soorten verse vis,’ vertelt Marc Bronkhorst van Schmidt Zeevis. “Onze inkoper koopt de verse vis in op de visafslag. Nadat de vis bij ons arriveert, wordt deze direct gecontroleerd volgens kwaliteitsnormen en standaarden, waarna de vis met de hand wordt gefileerd en verpakt en aan boord wordt geleverd. Dit gehele proces omvat maximum 48 uur, zo niet korter,’ aldus Bronkhorst.

Savor My Catch

Het programma omvat ook dagelijkse verse visspecials en een geplande uitbreiding van de ‘Savor My Catch’ excursie waar passagiers vis kunnen vangen die vervolgens wordt bereid en geserveerd door chef-koks aan boord – dit alles in het verlengde van de samenwerking met de wereldberoemde chef-kok Masaharu Morimoto als Holland America Line’s ‘Fresh Fish Ambassadeur’. Chef-kok Morimoto vertaalt zijn kenmerkende stijl in gerechten die dit najaar in de Dining Room restaurants van de Holland America Line schepen worden geserveerd, evenals in een nieuw pop-up restaurant dat begin 2024 voor de hele vloot beschikbaar zal zijn.

Morimoto’s gerechten en alle visgerechten die worden geserveerd in de Holland America Line eetgelegenheden zullen worden ingekocht en bereid als onderdeel van het wereldwijde Fresh Fish programma.

“Aan boord gaan van dit soort culinaire reizen op zee is een primeur voor mij, en ik ben verheugd om mijn passie voor verse vis en verse ingrediënten naar de vloot van Holland America Line te brengen,” zei Chef Morimoto. “Ik heb gekozen voor een samenwerking met Holland America Line, omdat we een toewijding en passie delen voor vers en regionaal geïnspireerd voedsel, en dat zult u tot leven zien komen in de speciale gerechten en de pop-up ervaring die we samen hebben gecreëerd.”

De creaties van chef-kok Morimoto worden sinds eind september verwerkt in de hoofdmenu’s van de Dining Room van de cruisemaatschappij en zullen begin oktober in de hele vloot beschikbaar zijn tegen een toeslag. De toevoegingen aan het menu omvatten “Verse zwarte kabeljauw Yuzu”, “Morimoto Epice kreeftstaarten” en “Verse heilbot XO”.

“We zijn verheugd om samen te werken met chef-kok Morimoto, de meest vooraanstaande expert in deze niche”, zegt Michael Stendebach, vice president Food & Beverage bij Holland America Line. “We delen een toewijding aan het serveren van de meest verse ingrediënten, vis en zeevruchten in het bijzonder. We zijn verheugd om zijn verfijnde vaardigheden en zijn culinaire stijl aan boord te hebben. Chef Morimoto brengt zijn meesterschap en uitmuntendheid naar Holland America Line en is een geweldige partner om dit port-to-plate programma tot leven te brengen.”

‘Morimoto by Sea’ Pop-Up op elk schip

Vanaf november 2023 kunnen passagiers van Holland America Line genieten van een volledige Chef Morimoto-ervaring met een exclusief pop-up restaurant: ‘Morimoto by Sea’. Het restaurant en zijn menu van kunstzinnig gepresenteerde gerechten en dranken zal tenminste eenmaal per cruise de restaurants Tamarind of Pinnacle Grill overnemen. De ervaring wordt aangeboden aan passagiers voor een toeslag van $55 per persoon en omvat een meergangenmenu met vegetarische en veganistische selecties.

Een avond bij ‘Morimoto by Sea’ omvat een meergangendiner dat het Fresh Fish programma viert met gerechten voor een breed scala aan fijnproevers. ‘Morimoto by Sea’ presenteert ook Chef Morimoto’s exclusieve alcoholische dranken, waaronder Morimoto Brut Rosé en Sake Junmai Morimoto, die een mooie aanvulling bieden op zijn verse gerechten. Het pop-up restaurant zal begin 2024 in de hele vloot geopend zijn.

Chef Morimoto Dining Room gerechten
 • Verse zwarte kabeljauw Yuzu met yoghurt miso pickle groenten, kimchi aubergine, gebakken rijst en knoflook soja.
 • Morimoto Epice kreeftstaartjes met citroenschuim, seizoensgroenten en Morimoto Epice.
 • Verse Heilbot XO met Aziatische groenten, gedroogde garnalen en coquille XO saus.
Voorbeeldmenu-items van ‘Morimoto by Sea
Voorgerechten:
 • Sushi Plate: (Vegetarisch kan worden aangevraagd.) Nigiri met zalm, hamachi, hotate, maki met ebi tempura, Dungeness California, zalm shikai maki.
 • Morimoto Verse Tonijn Pizza: Ansjovis aioli, kalamata olijf, rode ui, jalapeno.
 • Tempura Calamari Salade: (Kan op verzoek zonder calamari geserveerd worden.) Quinoa op twee manieren, witte miso dressing.
 • Varkensvlees Gyoza Knoedel: Gember-callionsaus.
 • Tori Paitan Ramen Noodles Soep: Soja-ei, bamboescheuten, warme romige bouillon aan tafel geschonken.
Hoofdgerechten:
 • Krokant gebakken marktverse vis: Zoete pikante chilisaus, ingelegde groenten.
 • Ishiyaki Buri Bop: Verse Pacifische geelstaart op rijst, aan tafel gekookt in een hete stenen kom.
 • Garnalen Three Way “Morimoto Style:” Tempura, panko, arare-age, tartaar, tonkatsu en gochujang saus.
 • Boze kreeft Pad Thai: Maine kreeft, rijstnoedels, Thaise rode kerriesaus.
 • Gebraden ossenhaas biefstuk: Japanse champignonsaus.
 • Jidori Kip Teriyaki, Kip Oester Yakitori: Shichimi togarashi.
 • Japanse Groenten Curry: Tofu biefstuk, seizoensgroenten.
Bijgerechten:
 • Huisgebakken rijst, gestoomde rijst of zilvervliesrijst.
 • Wasabi aardappelpuree.
 • Wokgeschroeide bok choy.
 • Mandje gestoomde groenten.
Nagerechten:
 • Bol van pure chocolade: Ganache, marshmallow, warme chocoladesaus.
 • Tofu Cheesecake: Mango passie, ananas salsa.
 • Witte Chocolade Limoen Ganache: Kokosschuim, mangosorbet, rijstpudding.
 • Trio sorbetijs: Seizoensselectie van de chef.
Alcoholische dranken (per fles en glas):
 • Morimoto Brut Rosé.
 • Morimoto Grgich Hills Chardonnay.
 • Morimoto Grgich Hills Cabernet Sauvignon.
 • Sake Junmai Morimoto.
 • Sake Junmai Ginjo Morimoto.
 • Sake Junmai Daiginjo Morimoto.
 • Sake Sparkling Nigori.
Wil jij genieten van deze visgerechten bij Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWBCaptain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger