Cruisereiziger
Overdracht

Celebrity Cruises neemt Celebrity Ascent in ontvangst

Celebrity Ascent is officieel toegetreden tot de vloot van schepen van Celebrity Cruises. Het bedrijf nam het nieuwste schip in ontvangst op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in St. Nazaire, Frankrijk. Het is het vierde schip in de innovatieve Edge-klasse van de rederij. Celebrity Ascent maakt haar officiële debuut in Fort Lauderdale op 3 december, met een cruise van 7 nachten in het oostelijk Caribisch gebied waarbij populaire bestemmingen als St. Maarten, St. Thomas en de Dominicaanse Republiek worden aangedaan.

Royal Caribbean Group President en CEO Jason Liberty, Celebrity Cruises President Laura Hodges Bethge en Laurent Castaing, General Manager, Chantiers de l’Atlantique verwelkomden. Kapiteins Dimitrios Kafetzis en Tasos Kafetzis, de eerste broers die een nieuw schip van de werf onthalen, waren ook aanwezig bij de feestelijke viering, samen met 1400 bemanningsleden van Celebrity Ascent.


Om het moment te markeren, namen ze deel aan verschillende maritieme tradities, waaronder de ondertekeningsceremonie en het wisselen van de vlaggen aan boord van het schip, samen met een feestelijke toast in het drie verdiepingen tellende Grand Plaza van het schip.

“Celebrity Ascent is opnieuw een voorbeeld van innovatie die onze missie om op verantwoorde wijze de beste vakanties aan te bieden kracht bijzet. Het schip zet Celebrity’s ambitie voort om premium reizen te herdefiniëren en naar nieuwe hoogten te brengen,” zei Liberty. “Ik wil het team van Chantiers de l’Atlantique, onze teams van Newbuild en Celebrity Cruises en hun partners bedanken en feliciteren met de visie, het vakmanschap en de passie die gepaard gingen met het tot leven brengen van dit spectaculaire schip.”

“Celebrity Ascent beschikt over alle innovatieve en bekroonde Edge-klasse kenmerkende ervaringen die een nieuw tijdperk in cruiseschipontwerp lanceerden, plus een paar nieuwe verbeteringen, en ik kan niet wachten om onze gasten aan boord te verwelkomen,” zei Hodges-Bethge. “Het is een echte eer om dit schip in onze vloot te verwelkomen en ik ben iedereen dankbaar die betrokken is bij alles wat er komt kijken bij de lancering van een nieuw schip.”

Hoogtepunten Celebrity Ascent

Celebrity Ascent, het zusterschip van Celebrity Beyond dat vorig jaar in de vaart kwam, beschikt over o.a. de volgende voorzieningen:

 • The Retreat, een exclusief resort binnen een resort voor suite passagiers, met als hoogtepunt een zonnedek van twee verdiepingen;
 • Moderne accommodaties, van twee verdiepingen tellende villa’s met privé dompelbaden tot hutten met ‘infinity veranda’s’ waardoor de grenzen tussen binnen- en buitenleven vervagen;
 • Een uitgebreide daktuin en een Resort Deck met unieke vrijdragende zwembaden;
 • Een Sunset Bar op meerdere niveaus en met meerdere terrassen in het achterste gedeelte van het schip;
 • Een uitgebreid entertainmentprogramma aan boord met o.a. een transformerende Resort Deck, zes nieuwe live-producties en interactieve spelervaringen;
 • Een vernieuwde casino en gloednieuwe spellen;
 • Een nieuw buitenterras bij Blu, het restaurant voor Aqua-klasse passagiers, beschikbaar om overdag buiten te dineren;
 • Een nieuw ontworpen Le Voyage restaurant door chef-kok Daniel Boulud;
 • Magic Carpet, een technisch hoogstandje dat boven de zee zweeft en passagiers een ononderbroken uitzicht biedt terwijl ze van een cocktail nippen of dineren.

Inaugurele cruises Celebrity Ascent

Na de eerste reis van de Celebrity Ascent biedt het schip een variëteit aan afwisselende Oost- en West-Caribische cruises tot eind april, waarna het naar het Middellandse Zeegebied vertrekt voor afvaarten vanuit Barcelona en Rome. Een greep uit de mogelijkheden:

 • Een 8-daagse cruise naar de Bahama’s, Mexico en Grand Cayman of een 8-daagse cruise naar San Juan, Tortola en St. Kitts van midden december 2023 tot begin april 2024;
 • Een cruise rond de feestdagen van 8 dagen naar de Bahama’s, Mexico en Grand Cayman met vertrek op 24 december 2023;
 • De nieuwjaarscruise met vertrek op 31 december 2023 voor 8 dagen en een bezoek aan San Juan, Tortola en St Maarten;
 • Een 10-daagse Middellandse Zee cruise naar de Italiaanse Rivièra en Frankrijk of een 13-daagse cruise met de mooiste bestemmingen in Italië en Griekenland waaronder Civitavecchia (voor Rome), Napels, Mykonos en Santorini.
Wil jij cruisen met de nieuwe Celebrity Ascent? Vraag een gratis offerte aan bij:

Sunweb - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger