Cruisereiziger
Maidencall

Explora I arriveert voor de eerste keer in Miami

Explora I, het eerste ultraluxe cruiseschip van Explora Journeys, heeft vrijdag haar debuut gemaakt in Miami in Zuid-Florida. Het kwam voor de eerste keer aan in PortMiami.

“We zijn enorm trots op de introductie van ons opmerkelijke nieuwe schip, de Explora I, in de Magic City”, zegt Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys. “Miami is een belangrijke bestemming en belangrijke toegangspoort tot het Caribisch gebied voor zeecruises. Het is een voorrecht om ons nieuwe schip en meeslepende reizen aan deze markt te presenteren. Ons team heeft kosten noch moeite gespaard om de grenzen van innovatie te verleggen en een product te leveren waarvan we blij zijn dat onze gasten het kunnen ervaren als ze aan boord gaan in Zuid-Florida.”


Ter gelegenheid van de maiden call vond er conform maritieme traditie een Key & Plaque ceremonie plaats. Het feestelijke evenement werd bijgewoond door onder meer de kapitein van het schip, kapitein Diego Michelozzi, Michael Ungerer, CEO Explora Journeys, burgemeester van Miami-Dade County, Daniella Levine Cava, en Hydi Webb, directeur en CEO van PortMiami.

“Terwijl de cruise-industrie zich blijft herstellen en een sterke comeback maakt, zijn we dankbaar voor onze nieuwe samenwerking met Explora Journeys”, aldus Daniella Levine Cava, burgemeester van Miami-Dade County. “Hun inzet om passagiers een ervaring van wereldklasse te bieden en een netto nul-koolstofuitstootdoelstelling voor 2050 is van cruciaal belang om PortMiami voorop te laten lopen in de cruise-industrie.”

Hydi Webb, directeur en CEO van PortMiami voegde toe: “Terwijl we onze activiteiten en partnerschappen blijven uitbreiden, kijken we uit naar de groei van de cruiseactiviteiten met Explora Journeys, waar al onze passagiers van zullen profiteren.”

Na haar eerste call vertrok Explora I van Miami naar San Juan, Puerto Rico. Van november tot en met maart zal het schip het Caribisch gebied en Midden-Amerika verkennen. Daarbij worden havens aangedaan zoals Samana/Dominicaanse Republiek en Bridgetown/Barbados worden aangedaan, met stops in onder meer Antigua en Barbuda, Turks- en Caicoseilanden, Cartagena, Saint Barthélemy en de Grenadines. Daarna trekt het schip naar de westkust van de Verenigde Staten.

“Reizen aan boord van de Explora moeten passagiers in een ‘Ocean State of Mind’ brengen, door het aanbieden van de allerbeste service, voortreffelijke aanbiedingen aan boord en meeslepende bestemmingservaringen, authentiek voor de plaatsen waar het schip aandoet,” aldus Ungerer. “Een harmonieuze mix van bekende en verborgen juweeltjes op de route van de Explora I zal onze gasten de mogelijkheid bieden om te genieten van echte culturele ontmoetingen en een rustiger reistempo, waardoor ze verfrist en gevuld blijven met inspiratie.”

Cruises met Explora I zijn boekbaar bij:

Captain Cruise TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger