Cruisereiziger
Eerste stuk staal

Celebrity Cruises onthult naam volgende Edge-klasse cruiseschip

Celebrity Cruises heeft dinsdag bekendgemaakt dat het vijfde schip in de Edge-klasse de naam Celebrity Xcel zal krijgen. Het schip zal dezelfde innovatieve voorzieningen krijgen als haar zusterschepen en enkele nieuwe faciliteiten. De onthulling vond plaats op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire, Frankrijk. Leidinggevenden van zowel Royal Caribbean Group, moedermaatschappij van diverse cruisemerken waartoe ook Celebrity Cruises behoort, als de scheepswerf sneden daar ook het eerste stuk staal voor het nieuwe schip.

“De Edge-klasse heeft vooroordelen over cruisen aan diggelen geslagen en ik ben verheugd om onze volgende gedurfde stap als merk aan te kondigen met Celebrity Xcel,” zei Celebrity Cruises’ President Laura Hodges Bethge. “Zoals haar naam al zegt, zal dit volgende schip nog verder gaan dan haar zusterschepen met geheel nieuwe ervaringen, die nog onthuld moeten worden, maar die het spel helemaal opnieuw zullen veranderen.”

Celebrity Xcel maakt in november 2025 haar debuut in het Caribisch gebied. Ze vaart haar inaugurele winterseizoen vanuit Fort Lauderdale. Het gaat om routes van 7 nachten die afwisselend de Bahama’s, Mexico en de Kaaimaneilanden, en Puerto Plata, St. Thomas en St. Maarten aandoen. Deze cruises zijn vanaf heden in de verkoop.

Net als haar zusterschip Celebrity Ascent, dat later deze maand in de vaart komt, zal Celebrity Xcel haar cruisereizigers o.a. de volgende ervaringen aanbieden:

  • The Retreat, een exclusief resort binnen een resort voor suite-passagiers, met als hoogtepunt een zonnedek van twee verdiepingen;
  • Moderne accommodaties, van villa’s met twee verdiepingen en privé dompelbaden tot hutten met zogenaamde ‘infinity veranda’s’, waardoor de grenzen tussen binnen- en buitenleven vervagen;
  • Een uitgebreide daktuin en een Resort Deck met unieke vrijdragende zwembaden;
  • Een Sunset Bar met meerdere niveaus en terrassen op het achterdek;
  • Een Daniel Boulud fine-dining restaurant op zee;
  • Live entertainment en activiteiten voor avonden en zeedagen;
  • Een herontworpen Grand Plaza dat drie dekken beslaat en een luchtige en open binnenruimte creëert;
  • Magic Carpet, een technisch hoogstandje dat boven de zee zweeft en passagiers een ononderbroken uitzicht biedt terwijl ze van een cocktail nippen of dineren.
Interesse in cruises van de toekomstige Celebrity Xcel? Bekijk de mogelijkheden en boek via:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger