Cruisereiziger
Te water lating

Nieuwe Mein Schiff Relax tewatergelaten op scheepswerf Fincantieri

Het eerste cruiseschip van de Duitse cruisemaatschappij TUI Cruises in de nieuwe InTUITion-klasse drijft. Maandag kwam de romp van de Mein Schiff Relax voor het eerst in contact met zeewater nadat ze tewatergelaten werd. Nadat de kleppen van het droogdok op de Fincantieri-werf in Monfalcone waren geopend stroomde ongeveer 130 miljoen liter water het dok in en zorgde ervoor dat het schip succesvol dreef. Een belangrijke mijlpaal in de bouw van het schip.

Conform traditie zegende Roberto Benvenuto, de pastoor van de scheepswerf, het schip met gebeden en wijwater. Elena Sperti, de madrina van de scheepswerf, sloeg een fles Prosecco op de romp van Mein Schiff Relax  kapot, en wenste het schip en iedereen die erop zal varen veel geluk.

 

Samen met Cristiano Bazzara, directeur van de scheepswerf, draaide Wybcke Meier, CEO van TUI Cruises, de kranen open. “Het laten drijven van Mein Schiff Relax met de zegen van de priester en de goede wensen van d madrina was nieuw en heel bijzonder voor ons. Net zo nieuw en bijzonder als dit eerste schip in de nieuwe InTUITion-klasse. We zijn blij met elk stukje vooruitgang dat we hier kunnen zien, want Mein Schiff Relax is klaar om een nieuw “Wohlfühl”-schip te worden voor koppels, gezinnen en soloreizigers,” aldus Meier.

Mein Schiff Relax gaat in haar eerste zomerseizoen in 2025 8- tot 10-daagse reizen aanbieden in het westelijke Middellands Zeegebied van/naar Palma de Mallorca. Daarbij zullen o.a. havens in Spanje, Italie, Frankrijk, Portugal en Marokko worden aangedaan incl. overnachting in de hoofdstad van de Balearen.

Cruises met TUI Cruises zijn boekbaar bij:

TUI Cruises Captain Cruise Cruisereizen TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!