Cruisereiziger
Te water lating

Nieuwe Mein Schiff 7 tewatergelaten bij Meyer Turku

Slechts enkele dagen na de tewaterlating van de Mein Schiff Relax op de Fincantieri scheepswerf in Italië kwam vrijdag ook de Mein Schiff 7 op de Meyer Turku scheepswerf in Finland voor de eerste keer in aanraking met water.

Ongeveer 300 miljoen liter water stroomde het dok binnen en zorgde ervoor dat het schip succesvol bleef drijven in een besneeuwd winterlandschap en met een traditioneel kanonschot. Nu wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwbouwschip voordat het aan het begin van de zomer zijn eerste reizen voor passagiers begint. “We zijn verheugd dat de 7e nieuwbouw in de Mein Schiff vloot nu ook water onder de kiel heeft. Het zusterschip van Mein Schiff 1 en Mein Schiff 2 biedt niet alleen vele prachtige innovaties voor onze gasten, maar vertrouwt ook op nieuwe emissiearme brandstoffen voor de voortstuwing,” zegt Wybcke Meier, CEO van TUI Cruises.

 

Er zullen veel nieuwe hoogtepunten zijn op Mein Schiff 7, die passagiers het typische ‘Wohlfühlgefühl’ van de rederij moet brengen. Passagiers kunnen zich o.a. verheugen op twee nieuwe huttencategorieën voor soloreizigers: 12 eenpersoons binnenhutten en 14 eenpersoons buitenhutten.

Culinaire highlights

Het nieuwe Café Central op dek 5 is een compleet nieuw concept aan boord van Mein Schiff 7. Hier worden overdag koffie en gebak geserveerd. De chocoladespecialiteiten kunnen ook worden gekocht om mee te nemen.

Het nieuwe Asia & Sushi Restaurant Hideki heeft een plek op het achtersteven.  In het Große Freiheit gedeelte van Mein Schiff 7 kunnen cruisereizigersn zich ‘s middags en ‘s avonds onderdompelen in de wereld van Aziatische smaken en kunnen toekijken hoe de sushimeesters variaties tevoorschijn toveren bij de open counter in het midden van het restaurant.

Liefhebbers van de mediterrane keuken kunnen terecht in het nieuwe Italiaanse restaurant La Spezia. Zeezicht, houten vloeren, moderne kleuren en veel zonlicht dat binnenstroomt door de grote panoramische ramen op dek 4 van de Grosse Freiheit zorgen voor een levendige sfeer. Het exclusieve ontbijt kan ook hier worden genuttigd.

Aan het einde van een culinaire avond kunnen passagiers voor een drankje naar een nieuw ontworpen gebied.  Via een wenteltrap vanaf de Grosse Freiheit of rechtstreeks via dek 6 kunnen passagiers nu een nieuw zonnedek bereiken met loungemeubilair, de Champagne Treff.

Duurzaamheid aan boord

De nieuwbouw zal varen op emissiearme scheepsdiesel (zwavelgehalte: 0,1%) en is uitgerust met katalysatoren (stikstofoxidereductie: ongeveer 75%) en een walstroomaansluiting. Bovendien wordt de Mein Schiff 7 zo gebouwd dat het ook op methanol kan varen, in de toekomst groene methanol, waardoor het voortstuwingssysteem van het schip vrijwel CO2-neutraal wordt. Het besluit om de Mein Schiff 7 voor te bereiden op methanolvoortstuwing is een belangrijke investering in de toekomst en een belangrijke bijdrage aan klimaatneutraal varen.

Om de afvalverwerking nog efficiënter te maken, wordt de Mein Schiff 7 uitgerust met een innovatief systeem dat organisch afval door middel van thermische behandeling kan versnipperen en klaarmaken voor verder gebruik aan land. “HydroTreat”, een innovatief systeem voor de behandeling van organisch afval: Met behulp van warmte en druk worden de vloeibare delen van het afval gescheiden en naar het eigen afvalwaterzuiveringssysteem van het schip geleid. Het resultaat is gezuiverd afvalwater dat niet onderdoet voor de modernste rioolwaterzuiveringsinstallaties aan land. De vaste delen van het afval worden omgezet in zogeheten BioChar, dat wordt beschouwd als een multitalent in de landbouw – bijvoorbeeld om de bodem te verbeteren of als voederadditief.

Wil jij cruisen met de Mein Schiff schepen van TUI Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

TUI Nederland TUI Cruises Duitsland

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!