Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Princess Cruises benoemt kapiteins voor Star Princess

Princess Cruises heeft tijdens een officiële kielleggingsceremonie in het Italiaanse Monfalcone de twee kapiteins bekend gemaakt van het tweede Sphere-klasse cruiseschip van de rederij, Star Princess.

Kapitein Gennaro Arma, die momenteel de leiding heeft over de nieuwbouw van zowel Sun Princess als Star Princess, zal de kapitein worden van het 17e Princess schip wanneer het in de zomer van 2025 in de vaart komt. Wanneer kapitein Arma met verlof is, zal commodore Nick Nash de navigatie en leiding van Star Princess overnemen.

“Het is mij een voorrecht om de kapiteins van de verbluffende nieuwe Star Princess voor te stellen en te feliciteren,” zei John Padgett, Princess Cruises president. “Kapitein Arma en Commodore Nash hebben een opmerkelijke geschiedenis bij Princess en zullen zorgen voor geweldige ervaring en uitstekend leiderschap op ons nieuwste schip.”

Commodore Nick Nash, een 33-jarige veteraan van Princess Cruises, werd gepromoveerd tot de rang van commodore van de wereldwijde vloot van de rederij in 2020. Momenteel is hij kapitein van de Enchanted Princess, nadat hij het schip voor de eerste keer uit de Fincantieri scheepswerf heeft genavigeerd. Commodore Nash begon in 1989 bij de rederij en werd in 1997 gepromoveerd tot stafkapitein. In 2002 werd hij kapitein en heeft hij aan het roer gestaan van vele Princess schepen.

Kapitein Gennaro Arma begon zijn carrière bij Princess Cruises in 1998 als cadet en klom op tot eerste kapitein van de Sea Princess in 2015, waar hij het schip navigeerde op twee wereldcruises. Hij nam het roer over van Diamond Princess in 2018. Onlangs was hij kapitein op de Discovery Princess.

Star Princess maakt haar debuut in augustus 2025. De inaugurele cruises zijn reeds in de verkoop.

Cruises met Princess Cruises zijn boekbaar bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!