Cruisereiziger
Routewijziging

Cruiseschip Borealis wijkt zondag uit naar Rotterdam

Het cruiseschip Borealis van de Britse cruisemaatschappij Fred. Olsen Cruise Line zal zondag niet Amsterdam maar Rotterdam aandoen. Dat meldt Cruise Port Rotterdam op Facebook. De verwachte weersomstandigheden wordt genoemd als de oorzaak van de wijziging in de route van het schip dat bezig is aan een 9-daagse ‘Classic Christmas Markets’ cruise vanuit Liverpool.

 

De Borealis zou oorspronkelijk van 10:00-16:00 uur verblijven in onze hoofdstad. In plaats daarvan meldt het zich nu rond 09:00 uur aan de Holland Amerikakade. Als verwachte vertrektijd wordt 17:00 uur genoemd. Andere havens die tijdens deze cruise worden aangedaan zijn Zeebrugge en Hamburg.

Het 237 meter langen en 32 meter brede schip kwam in 1997 in de vaart voor Holland America Line onder de naam Rotterdam. In 2020 maakte het schip de overstap naar de kleine vloot van Fred. Olsen. De Borealis biedt plek aan 1400 passagiers en 600 bemanningsleden.

Bekijk de cruises van Fred. Olsen Cruise Lines:

Fred Olsen Cruise Lines  

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger