Cruisereiziger
Renovatie

AROYA Cruises onthult haar eerste cruiseschip

AROYA Cruises, de nieuwe Arabische cruisemaatschappij die wordt geëxploiteerd door Cruise Saudi, heeft de eerste schetsen getoond van het eerste cruiseschip in haar vloot, dat mogelijk de naam Manara gaat krijgen. Het gaat om de voormalige World Dream, die sinds haar lancering in 2017 voer voor het Aziatische Dream Cruises. Het 335 meter lange schip ondergaat momenteel een uitgebreide renovatie om het schip aan te passen aan de Arabische markt.

Lars Clasen, CEO van Cruise Saudi, zei: “We zijn verheugd om het nieuwe jaar in te varen met de onthulling van ons eerste AROYA Cruises schip. Dit is een spannende mijlpaal voor Cruise Saudi in het creëren van een cruise-industrie van wereldklasse in Saoedi. Het wordt een nieuwe manier voor de lokale bevolking om vakantie te vieren in het Koninkrijk. We kijken ernaar uit om de eerste passagiers aan boord te verwelkomen.”

AROYA Cruises zal in 2024 haar debuut maken vanuit Jeddah, Saoedi-Arabië. Het 19 dekken tellende schip heeft een brutotonnage van 151.000. Het biedt plek aan 3.364 passagiers in 1.682 hutten. Het is verder uitgerust met 15 restaurants waaronder 10 specialiteitenrestaurants, 13 lounges, 20 entertainmentlocaties waaronder een groot complex voor kinderen, een waterpark, exclusieve gedeeltes voor vrouwen, een VIP-gedeelte, winkels en een uitgebreide spa.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!