Cruisereiziger
Bestemmingen

Nassau Cruise Port vestigt passagiersrecord op één dag

Nassau Cruise Port vestigde woensdag 27 december 2023 een nieuw eendaags bezoekersrecord van 29.316 passagiers op een dag met zes cruiseschepen. Het cijfer overtreft het meest recente record van 28.554 passagiers van maart 2023.

Mike Maura Jr., CEO van de haven, bedankte de schepen die die dag in de haven lagen en verwees naar de aanzienlijke upgrades in de infrastructuur die de haven onlangs voltooide om deze enorme aantallen te bereiken. “Als onderdeel van het havenproject hebben we aanlegplaats één uitgebreid en een gloednieuwe aanlegplaats zes gebouwd. Deze investeringen hebben direct bijgedragen aan de 29.316 passagiers die we op 1 dag mochten verwelkomen.”

“Grote dank aan de Oasis of the Seas, Carnival Dream, Disney Wish, MSC Meraviglia, Carnival Liberty en Anthem of the Seas,” voegde hij eraan toe. “Het hele jaar hebben we gezegd dat Nassau de plaats is waar je moet zijn in 2023, en nu hebben we een nieuw record aan passagiersaantallen gevestigd.”

Maura bevestigde dat het haventeam zich in 2024 zal richten op extra investeringen die zullen worden gekoppeld aan verbeteringsprojecten in de binnenstad onder leiding van vice-premier en minister van Toerisme, Investeringen en Luchtvaart, Chester Cooper.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!