Cruisereiziger
Maidentrip

Gloednieuwe Sun Princess maakt debuut in de Middellandse Zee

Princess Cruises’ nieuwste cruiseschip in de vloot, de Sun Princess, is woensdag vertrokken op haar eerste reis. 4.300 passagiers scheepten in Civitavecchia (Rome) in op het nieuwe Love Boat-schip voor een 10-daagse in de Middellandse Zee. Bestemmingen die worden aangedaan zijn Napels, Italië; Kreta, Griekenland; Kusadasi, Turkije (voor Efeze); Athene, Griekenland; Sicilië, Italië; Mallorca en Barcelona, Spanje.

“Dit is een historische dag. Onze nieuwe Sun Princess vertrekt op haar eerste reis en onze gasten kunnen uit eerste hand onze sensationele Love Boat van een nieuw niveau ervaren”, zegt John Padgett, Princess Cruises president. “Het schip is een prachtige showcase van geavanceerd design, technologie en vakmanschap, met nieuwe ruimtes en ervaringen die allemaal gericht zijn om de Princess vakantie-ervaring naar een nieuw niveau te brengen.”

 

Sun Princess (175.500 ton) introduceert nieuwe in het oog springende locaties waaronder The Dome, een glazen koepel op het schip. Het is een hypermoderne entertainmentruimte geïnspireerd op de terrassen van Santorini. Het Sphere Atrium, de naamgever van deze nieuwe scheepsklasse, is een innovatieve versie van de centrale Piazza, het centrum van het schip.  Het is een naar buiten gerichte ruimte, dat drie verdiepingen beslaat,  met comfortabele stoelen om van het uitzicht op de oceaan te genieten. In het midden van de Piazza staat een indrukwekkend LED-scherm, dat kan worden verplaatst en geconfigureerd om live entertainmentprogramma’s te bieden.

“De Sun Princess is absoluut prachtig en gasten zullen er dol op zijn. De architectuur is ongelooflijk en de voorzieningen aan boord zijn van een hoog niveau, vooral de glazen koepel aan de voorkant van het schip die ongelooflijk prachtig is,” zei Monika Best, van Nova Scotia, Canada, de meest bereisde gast op de inaugurele reis die voor de 141e keer aan boord van een Princess schip vaart. “Princess evolueert en kijkt meer naar gezinnen en generatiecruises, wat ik absoluut geweldig vind omdat steeds meer gezinnen samen cruisen.”

Wil je meer weten over de Sun Princess? Cruisereiziger Marco is over enkele weken aan boord om exclusief verslag te doen van dit nieuwe LNG-schip. Houd deze website en onze sociale kanalen hiervoor in de gaten.

Foto: James Morgan, Getty Images @ Princess Cruises

Wil jij cruisen met Princess Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!