Cruisereiziger
Reparaties & Werfbezoek

AIDAluna gearriveerd in Schiedam voor onderhoudsbeurt

Cruiseschip AIDAluna van AIDA Cruises is gearriveerd in Schiedam voor een reguliere onderhoudsbeurt bij Damen Verolme. Het schip was afkomstig uit Hamburg, waar het donderdag arriveerde na een trans-atlantische reis vanuit het Caribisch gebied. Dit werfbezoek is noodzakelijk omdat het een nieuwe classificatie (een APK voor schepen) nodig heeft. Hiervoor zal aan boord een inspectie plaatsvinden. Deze moet 1 keer in de 5 jaar plaatsvinden.

Het droogdok zal beperkt blijven tot algemene technische- en lichte reparatiewerkzaamheden. In de herfst van 2025 gaat de AIDAluna wederom uit de vaart. In het kader van het AIDA Evolution moderniseringsprogramma van de rederij ondergaat het dan een complete make-over met diverse verbouwingen en renovaties.

boek je vakantie bij de ANWB


De huidige onderhoudsbeurt zal naar verwachting 1,5 week in beslag nemen. Op donderdag 28 maart moet de AIDAluna weer in Hamburg zijn. Dan staat er een 5-daagse trip gepland naar Kristiansand (Noorwegen), Kopenhagen (Denemarken) en Kiel (Duitsland). Aansluitend staan er tot medio mei steeds korte cruises gepland naar diverse bestemmingen in Denemarken, Noorwegen en Zweden.

Cruises met AIDAluna van AIDA Cruises zijn boekbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Eén reactie op “AIDAluna gearriveerd in Schiedam voor onderhoudsbeurt

  • Damen doet het goed in de scheeps onderhouds sector. Ben wel benieuwd wat er na de grootscheepse verbouwing gebeurt met de Aidaluna.

Reacties zijn gesloten.