Cruisereiziger
CertificeringEten en drinken

Holland America Line wordt eerste rederij met internationale visserij certificeringen

Holland America Line versterkt haar bekroonde diner-ervaring door de eerste rederij ter wereld te worden die van zowel de Marine Stewardship Council (MSC) als de Aquaculture Stewardship Council (ASC) visserij certificeringen ontvangt. De twee organisaties bieden wereldwijd de meest geloofwaardige standaarden voor gecertificeerde vis-, schaal- en schelpdierproducten.

De waardevolle certificeringen tillen het Global Fresh Fish Program van Holland America Line naar een hoger niveau. De certificaten onderstrepen de toewijding van de cruisemaatschappij om haar gasten vis- en zeevruchten van de hoogste kwaliteit te serveren die duurzaam zijn gevangen in het wild of verantwoord zijn grootgebracht als ze zijn gekweekt volgens de strengste wereldwijde normen.

“Onze gasten geven om de kwaliteit en duurzaamheid van de verse vis die we serveren, en wij ook,” zegt Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Deze certificeringen bouwen voort op ons streven om regionaal geïnspireerde verse visgerechten binnen 48 uur van de haven naar het bord te brengen. We zijn er trots op samen te werken met twee organisaties die onze toewijding delen om de vitaliteit van de oceanen waarop we varen te beschermen.”

Marine Stewardship Council | Aquaculture Stewardship Council

Terwijl het Marine Stewardship Council zich richt op duurzame, in het wild gevangen vis, ligt de focus van het Aquaculture Stewardship Council op verantwoord gekweekte vis. Beide organisaties streven ernaar om de impact op het milieu te minimaliseren. Het aansluiten bij beide keurmerken betekent dat Holland America Line zich inzet voor programma’s die duurzame visserij erkennen en belonen, het oceaanmilieu beschermen en de vis-, schaal- en schelpdiermarkt in de richting van meer duurzaamheid bewegen.

“Als eerste cruisemaatschappij ter wereld die met succes de strenge Chain of Custody audit van de Marine Stewardship Council heeft afgerond, breidt Holland America Line ons belangrijke werk rond duurzame, oceaanvriendelijke visserij uit naar een nieuwe categorie,” zegt Erika Feller, Americas Director, Marine Stewardship Council.

“De interesse van de consument in duurzame visserij neemt toe en door het bereiken van deze verbintenis helpt Holland America Line ons doel te ondersteunen om verantwoord gekweekte vis-, schaal- en schelpdierproducten te garanderen voor toekomstige generaties”, zegt Chris Ninnes, CEO van Aquaculture Stewardship Council.

Dineren aan boord en gastervaring

Alle 11 cruiseschepen van de Holland America Line vloot zijn ‘Chain of Custody’ gecertificeerd om door de Marine Stewardship Council en Aquaculture Stewardship Council gecertificeerde en gelabelde vis-, schaal- en schelpdieren te kunnen serveren. Dit zal voor het eerst zijn op vijf Holland America Line schepen in mei 2024, aan de start van het Europa en Canada / New England seizoen.

Hiertoe behoren de Volendam in de regio Canada/Nieuw-Engeland en de schepen Rotterdam, Nieuw Statendam, Zuiderdam en Oosterdam in Europa. Holland America Line’s zes schepen in Alaska serveren 100% duurzame visproducten onder de Responsible Fisheries Management (RFM) certificering.

Gasten kunnen genieten van een verscheidenheid aan door de Marine Stewardship Council en Aquaculture Stewardship Council gecertificeerde visgerechten in de Main Dining Room van Holland America Line, alsook het Lido Market buffet restaurant en andere specialiteitenrestaurants aan boord. Gecertificeerde zeevruchten uit negen regio’s wereldwijd worden opgenomen in het visaanbod van Holland America Line: Azië, Australië, Canada/New England, Mexico, Middellandse Zee, Noord-Europa, Zuid-Amerika, het Caribisch gebied en Hawaï.

Op de menu’s aan boord wordt het type certificering aangegeven met een symbool naast het gerecht met de logo’s Marine Stewardship Council blue fish, Aquaculture Stewardship Council sea green en Responsible Fisheries Management. Hoewel nog niet alle vissoorten aan boord van Holland America Line gecertificeerd zijn, werkt de cruisemaatschappij toe naar 100% accreditatie van vissoorten die in aanmerking komen om aan de standaarden van de organisaties te voldoen.

Voorbeelden van vis-, schaal- en schelpdierproducten die onder de certificering van de Marine Stewardship Council en Aquaculture Stewardship Council vallen op cruises van Holland America Line zijn onder andere: Aziatische Rock Fish, Australische Barramundi, Canadese en New England Haddock, Hawaiian Opah, Mediterrane Zwaardvis, Mexicaanse Grouper, Noord-Europese Dover Sole en Zuid-Amerikaanse Chileense Zalm.

Wereldwijd Fresh Fish Program

De nieuwe certificeringen zijn de recentste successen van Holland America Line’s Global Fresh Fish Program. Het baanbrekende initiatief maakt gebruik van een wereldwijd netwerk van 60 havens om 80 soorten verse vis te kopen en te serveren – van haven tot bord in minder dan 48 uur – in alle restaurants aan boord. Gasten vinden verse vis en ingrediënten uit de verschillende regio’s waar de schepen varen, wat resulteert in menu’s die geïnspireerd zijn op de bestemming en lokale specialiteiten die het verhaal van elke reis vertellen via de keuken.

Bovendien komen deze certificeringen van de Marine Stewardship Council en Aquaculture Stewardship Council nadat Holland America Line reeds de eerste cruisemaatschappij werd die 100% verse, gecertificeerde, duurzame en traceerbare wilde zeevruchten uit Alaska serveert aan boord van haar zes schepen in Alaska dankzij haar Responsible Fisheries Management (RFM) certificering.

Bekijk de mooiste cruises van dit moment:

Vertrekjaar
2022
2023
2024
2025
2026
Bestemming >>
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oostzee
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool
Repositioning
Wereldcruises
Lengte >
1-7 dagen
8-13 dagen
14-20 dagen
Meer dan 20 dagen
Prijs >
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500
Schepen
Eurodam
Koningsdam
Rotterdam
Nieuw Amsterdam
Nieuw Statendam
Noordam
Oosterdam
Zuiderdam
Westerdam
Volendam
Zaandam

Ontdekkingscruise Indonesië met hotelovernachting

8-daagse cruise Noorse Fjorden met de Rotterdam

2025 124-daagse Wereldcruise HAL met Zuiderdam

15-daagse cruise Noordkaap met de Rotterdam

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger