Cruisereiziger
ContractNieuwe cruiseschepen

Norwegian Cruise Line Holdings kondigt 8 nieuwe schepen en pier aan

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd – eigenaar van Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises – heeft acht nieuwe schepen aangekondigd die de komende tien jaar in de vloot erbij zullen komen. Ruim 25.000 bedden zullen worden toegevoegd. Elk van de drie rederijen ontvangt nieuwe schepen.

De nieuwe scheepsbestellingen voor alle drie de merken staan gepland voor levering over een periode van tien jaar, tussen 2026 en 2036. Na de levering van vier schepen uit de Prima-Plus-klasse tussen 2025 en 2028, verwacht Norwegian Cruise Line nog eens vier schepen van ongeveer 200.000 brutoton in ontvangst te nemen. Elk kan een capaciteit van bijna 5.000 gasten aan, in 2030, 2032, 2034 en 2036.

De familierederij kan hiermee concurreren met bijvoorbeeld de nieuwste klasse schepen van Royal Caribbean en de nieuwbouw World klasse schepen van MSC Cruises, die elk meer dan 5.000 passagiers kunnen herbergen.

Voortbouwend op het succes van de Allura Class-schepen, waarvan de laatste in 2025 wordt opgeleverd, zal Oceania Cruises in 2027 en 2029 nog eens twee schepen van 86.000 bruto ton in ontvangst nemen, elk met een capaciteit van 1.450 gasten. Dit is 200 gasten meer dan het allernieuwste schip, Vista, van de rederij.

boek je vakantie bij de ANWB
Met de bekroonde Explorer Class-schepen zal Regent Seven Seas Cruises in 2026 en 2029 twee schepen van 77.000 bruto ton, elk met een capaciteit van 850 gasten, in ontvangst nemen.

Details over de voorzieningen van de schepen, passagiershutten, restaurants, recreatiemogelijkheden, efficiëntie, duurzaamheid en andere kenmerken zullen de komende maanden worden aangekondigd.

Fincantieri

In samenwerking met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri zal elk merk zijn nieuwe scheepsklasse ontwerpen en zich concentreren op het creëren van de grootste, meest efficiënte en innovatieve schepen van hun respectievelijke vloot.

In lijn met de duurzaamheidsinspanningen van het bedrijf wordt verwacht dat de nieuwe scheepsontwerpen de reis naar het koolstofvrij cruisen zullen bevorderen. De laatste nieuwe schepen van Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises zijn al door Fincantieri gebouwd.

“Deze strategische order voor nieuwe schepen voor alle drie van onze bekroonde merken zorgt voor de gestage introductie van geavanceerde schepen in onze vloot en verstevigt onze groei op lange termijn. Het stelt ons ook in staat om onze operationele schaal aanzienlijk te benutten, onze toewijding aan innovatie en het vergroten van ons vermogen om onze gasten nieuwe producten en ervaringen aan te bieden, terwijl we tegelijkertijd mogelijkheden bieden om de efficiëntie van onze vloot te verbeteren”, aldus Harry Sommer, president en CEO van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

boek je vakantie bij de ANWB

Klein voorbehoud

Het bedrijf heeft exportkredietfinanciering verkregen tegen gunstige voorwaarden om 80 procent van de contractprijs van elk van de twee schepen van Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises te financieren, onder bepaalde voorwaarden. De scheepsbestellingen voor Norwegian Cruise Line blijven onderworpen aan financiering, die momenteel aan de gang is.

Nieuwe pier bij Great Stirrup Cay

Bij het privé eiland van het bedrijf, Great Stirrup Cay in de Bahama’s, zal een nieuwe pier gaan ontstaan. De bouw gaat van start in de zomer van 2024 en zal eind 2025 voltooid zijn met een investering van ongeveer $ 150 miljoen. De nieuwe pier zal worden gebouwd om tegelijkertijd plaats te bieden aan twee grote schepen van de huidige en toekomstige scheepsklassen van het bedrijf.

De ontwikkeling van de pier zal de gastenervaring op Great Stirrup Cay verbeteren. Momenteel moeten gasten namelijk in tenders naar het eiland en kunnen schepen niet rechtstreeks aanmeren aan een pier.

Bekijk cruises bij:

 CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Captain Cruise Corendon

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *