Cruisereiziger
Sport

AIDA Cruises breidt samenwerking met fietsenfabrikant my Boo

Met de recente aankoop van 1000 nieuwe bamboefietsen van de in Kiel gevestigde fietsenfabrikant my Boo ondersteunt AIDA Cruises educatieve projecten in Ghana.

Na de succesvolle lancering van de samenwerking met my Boo in het najaar van 2019, intensiveert AIDA Cruises zijn inzet. De rederij rust de AIDA-vloot dit jaar voor het eerst uit met in totaal 1092 bamboefietsen van de in Kiel gevestigde fietsenfabrikant.

Op 6 april 2024 nam het fietsteam in Hamburg 126 nieuwe crossfietsen en e-bikes in ontvangst voor de AIDAnova. Als onderdeel van de reguliere omschakeling zullen alle andere schepen in de AIDA-vloot geleidelijk worden uitgerust met fietsen van my Boo, met tussen de 84 en 126 e-bikes en crossbikes aan boord, afhankelijk van de scheepsklasse.

“Onze gasten hebben al veel positieve ervaringen gehad met de bamboefietsen die men voor AIDA produceert in Kiel en Ghana. We zijn blij dat we in de toekomst op alle AIDA-schepen excursies met fietsen van my Boo kunnen aanbieden. Door onze samenwerking uit te breiden, ondersteunen we ook de inzet van onze partners in Ghana om lokale banen en duurzame waardecreatie te bevorderen. “, zegt Frank Bönsch, Vice President Guest Commerce bij AIDA Cruises.

Klimaatvriendelijk transport & ondersteuning van sociale projecten

AIDA biedt momenteel fietsexcursies aan in 241 havens in 93 landen: Van Antigua tot Cyprus, van A voor Aarhus tot Z voor Zeebrugge, AIDA-gasten kunnen de diverse landschappen en mooiste steden over de hele wereld per fiets en e-bike verkennen. Door tijdens hun excursies aan wal de fiets te kiezen als milieuvriendelijk vervoermiddel, dragen AIDA-gasten actief bij aan het verkleinen van hun persoonlijke CO2-voetafdruk.

Tegelijkertijd fietsen gasten met de bamboefietsen voor een goed doel: het jonge Kielse bedrijf my Boo ondersteunt met de opbrengst sociale projecten in Ghana. Door de fietsen te verkopen financiert en runt het bedrijf zijn eigen school, die momenteel meer dan 500 leerlingen heeft, en creëert tegelijkertijd veilige en redelijk betaalde banen. Ruim 30 jongeren hebben al een vaste baan gekregen.

Bekijk AIDA Cruises bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise 

Wil je ook fietsen op je cruise? Bekijk ook eens de fietsexcursies van Baja Bikes met lokale Nederlandstalige gidsen

Bekijk hier alle fietstours van Baja Bikes >>

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *