Cruisereiziger
MethanolMilieuNieuwe cruiseschepen

Norwegian Cruise Line past Prima klasse aan

Norwegian Cruise Line heeft aangekondigd dat het derde, vierde, vijfde en zesde schip van de Prima klasse aangepast gaan worden. Alle schepen zullen groter worden, de derde en vierde 10% groter, terwijl de vijfde en zesde 20% groter zullen worden. De huidige Norwegian Prima en Norwegian Viva (die deze zomer in de vaart komt) bieden met hun 140.000 brutoton plek voor maximaal 3.215 gasten.

De rederij kiest ervoor om het derde en vierde schip 10% groter te laten zijn met een capaciteit van 3.550. Nummer vijf en zes worden 20% groter. De extra ruimte wordt bij de laatste twee gebruikt om methanol tanks te installeren waarmee in de toekomst op groene methanol gevaren kan worden.

Oplevering vertraagd

Door de vergrotingen zijn de opleveringen door scheepswerf Fincantieri van de schepen, behalve Norwegian Viva, vertraagd. De derde komt in 2025 waarna ieder jaar er eentje wordt opgeleverd, in 2026, 2027 en 2028.

Het schip ontwerp wordt bovendien op nog onbekende punten aangepast naar aanleiding van de huidige ervaringen met de Norwegian Prima.

Bekijk cruises met de Norwegian Prima bij:
Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI


Favorieten uit de fanshop

De mooiste aanbiedingen van dit moment

Cunard Cruise Westelijke Middellandse Zee voor topprijs!

Bucketlist cruise: Cruise IJsland en Groenland incl. busreis

22-daagse cruise Schotland, IJsland en Groenland met Nieuw Statendam uit Amsterdam

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger