Cruisereiziger
Themacruise

Totale zonsverduistering in 2026 te zien op 3 cruiseschepen Cunard

Afgelopen donderdag was er een totale zonsverduistering te zien in Noord-Amerika, in een lange strook over de landen Mexico, Verenigde Staten en Canada. Deze was o.a. te aanschouwen tijdens speciale ‘Solar Eclipse’ cruises die door diverse cruisemaatschappijen werden aangeboden. Dat zal ook het geval zijn tijdens de volgende hemelse gebeurtenis op 12 augustus 2026.

Zo heeft de luxe cruisemaatschappij Cunard aangekondigd met drie van haar Queens – vlaggenschip Queen Mary 2, Queen Victoria en het nieuwste schip van het bedrijf dat in mei wordt gelanceerd, Queen Anne – op bestemmingen direct langs het pad van de volgende zonsverduistering zullen liggen.

Queen Mary 2 begint aan een reis van 14 nachten door Noorwegen en IJsland van 4 tot 18 augustus 2026 en biedt passagiers de zeldzame kans om getuige te zijn van de zonsverduistering tijdens een overnachting in Reykjavik op de avond van 12 augustus. Deze reis omvat bezoeken aan de steden Zeebrugge, België; Olden en Skjolden, Noorwegen; en Isafjordur, IJsland. Ontscheping vindt plaats in New York.

Queen Anne doorkruist Spanje en Frankrijk op een rondreis van zeven nachten vanuit Southampton, Engeland. Van 9 tot 16 augustus 2026 kunnen passagiers genieten van de Spaanse havens van Santander, La Coruña en Gijon, voordat ze stoppen in de Golf van Biskaje om het stadje Pauillac in Frankrijk te verkennen. De zonsverduistering zal te zien zijn vanaf het dek van Queen Anne, wanneer het schip de haven van La Coruña verlaat.

Queen Victoria maakt een reis van zeven nachten van Civitavecchia (vlakbij Rome) naar Barcelona, Spanje van 10-17 augustus 2026, waarbij Tarragona en Palma de Mallorca in Spanje worden bezocht, plus Villefranche en Toulon in Frankrijk. Op 12 augustus, nadat passagiers de dag hebben doorgebracht in de historische stad Tarragona, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, gaan ze aan boord van de Queen Victoria om de perfecte plek te kiezen om de zonsverduistering te bekijken.

“Het bekijken van een totale zonsverduistering vanaf zee is een volstrekt unieke en zeer zeldzame ervaring,” aldus Katie McAlister, president van Cunard. “Cunard is daarom verheugd om drie bijzondere reizen aan te bieden langs het pad van de eclips in 2026 – twee in het Middellandse Zeegebied en één in IJsland – die gasten de kans geven om dit buitengewone fenomeen vanaf het water mee te maken, een onvergetelijk moment dat wordt waargenomen vanaf het luxe uitkijkpunt van onze Queens.”

Wil jij in 2026 de totale zonsverduistering meemaken op zee met Cunard? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger