Cruisereiziger
Shows

Holland America Line introduceert vier nieuwe shows aan boord

Holland America Line breidt haar entertainment line-up uit met de introductie van verschillende nieuwe shows op het World Stage podium in 2024. Vier nieuwe shows zullen een frisse draai geven aan het klassieke format van cruiseproducties. Aanvullende nieuwe producties uit verschillende regio’s zullen zorgen voor een verscheidenheid aan optredens gericht op de lokale cultuur waar de schepen cruisen.

Naast het World Stage podium, breidt Holland America Line het ‘Rolling Stone Lounge’ concept voor rockmuziekliefhebbers uit op meer schepen van haar vloot. De populaire Billboard Onboard muziekervaring, waarbij twee pianisten al dan niet op aanvraag pop hits ten gehore brengen, wordt verder versterkt.

“In de afgelopen jaren hebben we één van de sterkste entertainmentervaringen op zee opgebouwd, door te werken met muzikanten en dansers van wereldklasse”, zegt Bill Prince, vice president entertainment. “Het toevoegen van deze nieuwe theaterervaringen bouwt voort op ons momentum.”

Vier nieuwe theatershows

Sinds februari 2024 debuteert de cruisemaatschappij met vier shows waarin zang en dans samenkomen in een nieuwe beleving op de World Stage. Deze concertachtige producties worden geleid door drie headliners, die worden bijgestaan door een ensemble van zangers en dansers. De nieuwe shows op een rij:

“Song & Dance”: In een studio backlot setting, met wisselende achtergronden en decors, brengen twee hoofdrolspelers een concert vol met musicalnummers uit Broadway, Hollywood en meer.
“Classic Act”: Las Vegas op zee, waar iconische vrouwelijke artiesten uit de concert- en nachtclubscene worden gevierd in een grootschalige productie
All That!”: Een eigen versie van de klassieke tv-variëteitsshows uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Hoofdacts schitteren op het podium met zang, dans en een vleugje komedie.
“Hey, Mr. DJ”: Beroemde radio-dj’s nemen je mee op een muzikale reis van de jaren ’60 tot nu, terwijl ze pophits ten gehore brengen tijdens dit concert

Deze nieuwe shows, die dienen als anker voor de entertainmentprogrammering, zijn sinds februari 2024 op het schip Eurodam geïntroduceerd en zullen tegen eind juni van dit jaar ook te zien zijn op de schepen Rotterdam, Zuiderdam en Nieuw Statendam waarna ze later dit jaar ook worden aangeboden op andere schepen.

Bestemmingsgerichte producties

Als aanvulling op deze nieuwe shows op de World Stage, biedt Holland America Line producties die specifiek zijn voor elke regio, zodat gasten een andere line-up krijgen wanneer ze cruisen in Alaska, het Caribisch gebied, Europa, Zuid-Amerika en andere regio’s over de hele wereld.

Op cruises in de Caraïben, op de schepen Rotterdam en Eurodam, voert Island Magic orkestrale steeldrumconcerten op met een veelzijdig repertoire dat varieert van traditionele eilandmuziek tot unieke versies van klassieke en popsongs. Op cruises naar Canada en New England wordt op de schepen Volendam en Zuiderdam de nieuwe show Breton Thunder geïntroduceerd, een authentieke Nova Scotia muziekbeleving die de Europese wortels van het gebied benadrukt.

Tijdens Europese cruises met de schepen Nieuw Statendam, Rotterdam en Zuiderdam wordt klassieke strijkmuziek opgevoerd door het Chordial Chamber Trio en Pantheon, een dynamische groep Europese tenoren.

Op Alaska cruises blijven de elite leden van Step One Dance Company te zien, die innovatieve choreografie combineren met artistieke projecties en hiermee unieke shows creëren. Major Fourth zal ook het podium betreden met vier zangers die impactvolle harmonieën ten gehore brengen uit alle genres en decennia. Tijdens cruises in Alaska zal ook een nieuw programma genaamd “Bestemming: Alaska” worden gepresenteerd. Deze show is bedoeld om passagiers enthousiast te maken over de bestemming en zal hoogtepunten van excursies aan land tonen die ze kunnen boeken.

Andere muziekconcepten

Naast de shows en optredens op de World Stage zorgen andere muziekconcepten aan boord voor entertainende muzikale belevingen met voor elk wat wils.

Rolling Stone Lounge betreft een zevenkoppige band die alles speelt van rock tot pop tot R&B en werd in december 2023 toegevoegd aan de schepen Eurodam en Nieuw Amsterdam. Dit muzikale concept was reeds onderdeel van de muziekbeleving aan boord van de schepen Noordam, Oosterdam, Zuiderdam en Westerdam.

Rolling Stone Rock Room is de ultieme live muzieklocatie op de schepen Koningsdam, Nieuw Statendam en Rotterdam waar rockliefhebbers genieten van hun favoriete klassieke hits, rechtstreeks uit de toplijst van Rolling Stone magazine.

Billboard Onboard omarmt een vernieuwd pianobarconcept door de lens van Billboard’s hitparadehits, met elke avond een ander muziekthema.

BB King’s Blues Club blijft het middelpunt van de muziekscene op Koningsdam, Nieuw Statendam en Rotterdam.

Daarnaast zal een live klassiek muziektrio te zien op de World Stage tijdens geselecteerde Europese cruises en tijdens Grand en Legendary Voyages in de Explorer’s Lounge.

Het entertainmentaanbod varieert per schip, afhankelijk van de lengte van de cruise en de bestemming van het schip.

Interesse in cruisen met Holland America Line? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger