Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

MSC Cruises onthult nieuwe slingerattractie op MSC World America

MSC Cruises onthulde woensdag Cliffhanger, een unieke slingerattractie op zee, die exclusief aan boord van MSC World America beschikbaar zal zijn, wanneer het schip in april 2025 in de vaart komt. De attractie torent uit boven het topdek, gelegen in het centrale gedeelte van het Family Aventura-district van het nieuwe schip.

De vier zitplaatsen van Cliffhanger zullen vlakbij het dek gelanceerd worden voordat ze door aangedreven armen in de startpositie worden getild, omhoog en over de rand van het schip. Van daaruit worden de inzittenden heen en weer geslingerd, hoog boven de waterlijn en 50 meter boven de oceaan bungelend.

MSC World America wordt het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises in de Verenigde Staten. Ze wordt op 9 april 2025 gedoopt in PortMiami. Het schip gaat zeven verschillende zones bevatten, elk met zijn eigen sfeer, faciliteiten en ervaringen.

Tijdens het eerste seizoen van het schip vaart MSC World America vanuit Miami met routes van 7 nachten naar bestemmingen in het oostelijke en westelijke deel van de Caraïben, allen met stops in Ocean Cay MSC Marine Reserve – MSC Cruises’ privé-eiland in de Bahama’s.

MSC World America gaat op LNG varen, een brandstof met een lagere uitstoot, en is klaar voor hernieuwbare energiebronnen. Walstroomaansluiting, waar beschikbaar, vermindert de uitstoot doordat de motoren van het schip kunnen worden uitgeschakeld in de havens. Overal op het schip wordt slimme technologie gebruikt om ervoor te zorgen dat passagiers comfortabel kunnen reizen terwijl het energie- en waterverbruik laag blijft. Een solide recyclingprogramma aan boord beperkt afval tot een minimum en de propellers zijn zo ontworpen dat ze minder geluid maken en op die manier het leven in zee niet verstoren.

Wil jij cruisen met MSC Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

Cruise Online Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger