Cruisereiziger
Telecommunicatie

Carnival voorziet 100% van haar schepen van Starlink internet

Carnival Corporation, waaronder talloze rederijen vallen, heeft vandaag aangekondigd dat 100% van haar schepen in de wereldwijde vloot zijn uitgerust met de snelle, wereldwijde internetverbinding van Starlink .

De voltooide installatie verbetert de ervaring aan boord van Carnival Corporation voor haar gasten en bemanning verder en biedt een nog snellere service, grotere capaciteit en betrouwbaardere Wi-Fi op haar vloot van meer dan 90 schepen in haar portfolio van cruisemerken van wereldklasse. De uitrol van Starlink is de laatste in een reeks innovaties en investeringen van Carnival Corporation die sinds 2019 gezamenlijk de bandbreedte voor de vloot hebben verviervoudigd.

De upgrade concurreert met internetverbindingen aan de wal, waardoor gasten en bemanning overal ter wereld verbonden kunnen blijven, inclusief het delen van foto’s en video’s, scrollen op sociale media, het streamen van live-inhoud en werken op afstand. De toegevoegde bandbreedte vergroot ook de operationele en communicatiemogelijkheden van elk schip met meer continue monitoring van apparatuur aan boord en real-time connectiviteit en gegevensuitwisseling tussen scheeps- en walteams, samen met de verbeterde veelzijdigheid om sneller nieuwe gastendiensten en -functies uit te rollen, zelfs terwijl ze zich op het schip bevinden.

“Starlink is een game-changer geweest voor de connectiviteitservaring aan boord die onze cruisemaatschappijen hun gasten bieden, en we hebben al een stijging gezien in de gasttevredenheid en positieve feedback van de supersnelle en betrouwbare Wi-Fi-service die we aan boord bieden. ‘, aldus Josh Weinstein, CEO van Carnival Corporation. “Wij zien deze technologie als een win-win-winsituatie: het biedt onze gasten meer flexibiliteit om tijdens hun vakantie zo verbonden te blijven als ze willen, het stelt onze bemanning in staat in contact te blijven met vrienden en dierbaren, en het verbetert onze operationele systemen aan boord.”

Uitrol van anderhalf jaar

Carnival Corporation begon in december 2022 met de uitrol van Starlink over de hele vloot met schepen van Carnival Cruise Line en AIDA Cruises, voordat het uitbreidde naar de andere cruisemerken, zoals Princess Cruises, Holland America Line, Seabourn en P&O Cruises (Australië), Costa Cruises, P&O Cruises (UK) en Cunard.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger