Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepenOverdracht

Silver Ray overgedragen aan Silversea

Silversea heeft de Silver Ray in ontvangst genomen, het tweede schip in de innovatieve Nova-klasse. Aan boord op 14 mei vond de officiële overdracht van het schip plaats in het bijzijn van Jason Liberty, president en CEO van Royal Caribbean Group, Bert Hernandez, president van Silversea, Bernard Meyer, voorzitter van de Meyer Group, en Bernd Eikens, CEO van de Meyer Group met uiteraard kapitein Alessandro Zanello. De aanwezigen namen deel aan legendarische maritieme tradities, waaronder vlagwissel- en ondertekeningsceremonies, herdenkingstoespraken en een feestelijke toost.

Routes

De Nova Class van Silversea markeert een nieuwe kijk op luxe op zee met een asymmetrisch ontwerp en 4.000 m2 buitenglas. LNG schip Silver Ray voegt zich bij haar zusterschip, Silver Nova, als een van de meest energiezuinige ultra-luxe- en expeditiecruiseschepen ooit gebouwd, en markeert een belangrijke mijlpaal op de reis van Royal Caribbean Group om de uitstoot en de koolstofintensiteit te verminderen. Silver Ray zal op 15 juni aan haar eerste reis vanuit Lissabon beginnen en zal haar eerste seizoen in de Middellandse Zee doorbrengen voordat ze in december 2024 de Atlantische Oceaan naar Amerika oversteekt.

Silver Ray overdracht

“We zijn zeer verheugd om Silver Ray in ontvangst te nemen, het nieuwste ultra-luxe en expeditiejuweel in de baanbrekende vloot van Royal Caribbean Group”, aldus Liberty. “Het op verantwoorde wijze leveren van de beste vakantie-ervaringen vormt de kern van alles wat we doen. We hebben het geluk dat de beste mensen samenwerken om te dromen en onvergetelijke ervaringen voor onze gasten te creëren, waaronder het Meyer Werft-scheepswerfteam, wiens partnerschap ons in staat heeft gesteld grenzen te blijven verleggen.’’


Het innovatieve ontwerp van de Nova Class-schepen dompelt gasten onder in bestemmingen vanuit vrijwel alle locaties en suites. Het schip heeft een vernieuwd zwembaddek, die aan stuurboordzijde uitkijkt over het water, en geheel nieuwe buitenlocaties – met de Dusk Bar en de Marquee.  Silver Nova en Silver Ray hebben een ruimte-gastverhouding van 75 brt per gast en bieden een van de meest persoonlijke serviceniveaus op zee, met een bemanning-gastverhouding van 1:1,3, inclusief butlerservice voor alle suites. Wat de ervaring aan boord verder verrijkt, is een grote keuze aan bars, restaurants en lounges, Otium (het Romeins geïnspireerde wellnessprogramma van de cruisemaatschappij) en het innovatieve culinaire programma Sea and Land Taste (S.A.L.T.).

Na een transport van ongeveer 40 km langs de rivier de Eems vanaf de Meyer Werft-scheepswerf in Papenburg eind april, voltooide Silver Ray op 8 mei haar technische en nautische proefvaarten in de Noordzee – onder toezicht van kapitein Alessandro Zanello.

Cruises zijn dit seizoen beschikbaar vanaf €4250 (Middellandse Zee, 1 week)

Waterproof Cruises & Expeditions Cruisereizen Yacht Cruise Company Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger