Cruisereiziger
KunstNieuwe cruiseschepen

Spectaculaire kunst voor Mein Schiff 7

Het zevende feelgood-schip van rederij TUI Cruises, de Mein Schiff 7, wordt momenteel gebouwd in Turku, Finland. Half mei, zes weken voor de ingebruikname, maakt TUI Cruises nieuwe hoogtepunten aan boord bekend die de aandacht van de gasten zullen trekken.

In de Große Freiheit aan Mein Schiff 7 kunnen gasten niet alleen de exclusieve restaurants en de nieuw ontworpen champagne-bar bezoeken, maar ook een spectaculair kunstwerk van kunstatelier Sino Sculpture bekijken. Met een hoogte van drie meter en een breedte van twee meter is dit een van de grootste kunstwerken die Mein Schiff ooit als afzonderlijk item in de feelgoodvloot heeft geplaatst.

Het vergt logistieke vaardigheden en goede zenuwen om het kunstwerk aan boord te brengen. “De twee objecten in de Große Freiheit zijn het meest complexe en uitgebreide kunstwerk dat we aan de achtersteven in de Große Freiheit van de Mein Schiff 7 hebben geïnstalleerd”, zegt Christer Jäger, Art & Signage Manager bij TUI Cruises. “Ik ben ongelooflijk opgelucht dat alles zo soepel is verlopen, van planning tot installatie.”

Naast de Große Freiheit kunnen gasten ook een kunstwerk van drie dekken hoog bewonderen in het atrium van Mein Schiff 7. Twee kunstenaars van kunstatelier Aptum Lighting zijn ter plaatse om het kunstwerk te installeren en in elkaar te zetten.

 

Bovendien wordt op de Mein Schiff 7 voor het eerst het exclusieve Suite-zonnedek geschilderd. Kunstenaar Artur Sala, die voor het eerst voor de Mein Schiff-vloot werkt, en zijn schildersteam van acht personen toveren spannende werken aan de muur. Het overdekte zwembad is eveneens verfraaid met een prachtig, groot mozaïek. Andere kunstobjecten die gasten op Mein Schiff 7 kunnen bewonderen zijn aangekocht via ArtLink. ArtLink beheert en biedt inspirerende kunstcollecties voor hotel- en cruiseschipprojecten over de hele wereld.

In het eerste seizoen vaart Mein Schiff 7 vanaf 23 juni vanuit Duitsland naar onder andere de Noorse Fjorden, Noordkaap en de Oostzee.

Bekijk ze snel, vanaf €1099:

TUI Nederland TUI Cruises Duitsland

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger