Cruisereiziger
Cruisemaatschappij

Cruiseschip Vasco da Gama terug na renovatie

Vasco da Gama, het enige oceaan cruiseschip van Nicko Cruises is begonnen aan haar eerste cruise na een gepland verblijf op de scheepswerf. Na omvangrijke renovatie- en onderhoudswerkzaamheden op een Portugese scheepswerf verliet de het schip zaterdag de haven van Lissabon met zo’n duizend gasten aan boord. De moderniseringen hebben vooral betrekking op het gebied van uitrusting en techniek van het schip dat gebouwd werd als MS Statendam (1993, voor Holland America Line). De eerste reis is naar Malta en het schip zal de komende weken ook in de Middellandse Zee vertoeven.

Verbeterd comfort in de hutten

Voor nog meer comfort in de hutten (bekijk hier het overzicht) zijn alle badkamers in de buitenhutten op dek 4 voorzien van moderne inloopdouches. Vanaf nu hebben alle hutten ook een stabiele ontvangst van Duitse televisiezenders. Dankzij een technische update en een nieuwe versterker kunnen gasten nu vanuit huis genieten van tv-kanalen in alle uithoeken van de wereld.

Technische revisie en tal van onderhoudsbeurten

Tijdens het verblijf op de werf werd de aandrijving van de Vasco da Gama gereviseerd. Zo werd de aandrijfas volledig verwijderd, gereviseerd door de fabrikant en na hermontage uitgebreid getest op volle zee door middel van intensieve testvaarten. Ook werd de airconditioning volledig gereviseerd. Talloze leidingen werden vervangen en alle componenten werden getest voordat ze weer in gebruik werden genomen.

Tijdens het werfverblijf zijn er ook onderhoudswerkzaamheden aan de hutten en openbare ruimtes uitgevoerd: kapotte ramen zijn vervangen, tapijten zijn grondig gereinigd of opnieuw gelegd, houten vloeren zijn vers gelakt en er zijn diverse schilder- en reparatiewerkzaamheden uitgevoerd. Zo zijn onder meer de leuningen op de balkons en de tafels en zitjes in de openbare ruimtes vernieuwd. Ook in het zwembadgedeelte op dek 11, dat dankzij een glazen schuifdak kan worden geopend en gesloten, zijn uitgebreide renovatiewerkzaamheden uitgevoerd: daar zijn de vloeren opnieuw afgewerkt en zijn de whirlpools volledig gerenoveerd. De badkamer van de penthouse-suite van 102 vierkante meter werd gemoderniseerd en er werd een nieuwe balkondeur in het eetgedeelte geplaatst.

Tot slot vond een uitgebreide basisreiniging van de gehele romp plaats; het schuren en vervolgens opnieuw schilderen in het design van Nicko Cruises laat het elegante schip na een verblijf op de werf weer stralen.

Boek je cruise op dit fijne schip bij:

Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger