Cruisereiziger
AccommodatieReisverslag

De hutten aan boord van Vasco da Gama: een overzicht

Cruiseschip Vasco da Gama is een smaakvol gerenoveerd cruiseschip dat vaart voor Nicko Cruises. Toen het schip een bezoek aan Amsterdam bracht, mocht ik aan boord namens Captain Cruise om het cruiseschip van binnen en van buiten te verkennen. In dit eerste deel lees je alles over de hutten van de Vasco da Gama.  In het tweede deel lees je alles over welke faciliteiten je aan boord vindt:

Lees hier alles over de faciliteiten aan boord >>
De Vasco da Gama is een oude bekende: het is de voormalige Statendam van rederij Holland America Line. In 2015 verliet het schip de vloot en werd het door diverse rederijen geüpdatet. Aan boord zijn binnenhutten, buitenhutten, balkonhutten en suites die allen variëren in ruimte, luxe en beschikbare voorzieningen. De meerderheid van hutten zijn buiten- en binnen hutten.

Tips

De Vasco da Gama is een wat ouder schip en dat merk je in het trillingsniveau en geluidsoverlast van motoren. Vooral de hutten die lager liggen en de hutten die naar achter toe liggen, hebben in meer of mindere mate hier last van. Kies dus eerder voor een hut op het middendek of vooraan en het liefst zo hoog mogelijk.

Een overzicht van alle accommodaties:

Binnenhut

De meest betaalbare hutten op de Vasco da Gama zijn de binnenhutten. Een goede optie voor passagiers die tijdens hun cruise weinig gebruik maken van hun hut. De inrichting is licht met rood en blauw als accentkleuren. Ze beschikken over twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queen-size bed. Andere beschikbare voorzieningen zijn een bankje, bureau, een koelkastje, een haardroger, een televisie, föhn en uiteraard een badkamer. De bank kan worden omgevormd tot bed voor een 3e persoon. Roomservice is beschikbaar in elke hut, maar je betaalt voor de gerechten.

Hier zie je een grotere binnenhut, no 4117.

Buitenhut

Passagiers die iets meer ruimte verlangen dan een binnenhut en bovenal ten alle tijde uitzicht willen op de oceaan kunnen terecht in een buitenhut. Deze zijn er in allerlei soort en maten. Alle voorzieningen van de binnenhut vind je ook in de buitenhut. Er zijn buitenhutten met vierkante ramen en met patrijspoorten. De standaard buitenhut zie je hier, met 17m2.

 

Ook heb ik twee hutten gezien met voorzieningen voor mindervalide passagiers.

Hieronder zie je hut 4011:

 

Hieronder zie je hut nr 6183; deze wordt niet als mindervalide hut gekenmerkt, maar heeft wel faciliteiten in de badkamer zoals handrelingen, drempelloze douche en een douchezitje. Deze is 22m2! Ook hut nr. 6182 heeft dezelfde indeling.

Hutten met een verbindingsdeur

Op de Vasco da Gama zijn een select aantal buitenhutten uitgerust met een verbindingsdeur zodat je twee naast elkaar gelegen hutten kunt omvormen tot 1 grotere hut. Dit is vooral handig wanneer je met meer dan 2 personen reist. Regelmatig heeft de rederij een actie waarbij 2 betalende volwassenen een gratis naastgelegen buitenhut ontvangen voor de kinderen. Hier zie je een stapelbed:

Balkonhut

De Vasco da Gama heeft balkonhutten op dek 9 en 10. Deze balkonhutten hebben smaakvol buitenmeubilair op het balkon. Verder zijn deze hutten iets groter dan de buitenhutten.

Suites

Wil je meer luxe tijdens je verblijf? Kies dan voor een van de 2 type suites, het gaat om de Suite met balkon en de Penthouse Suite, waarvan er 1 is op dit schip. De Suites met balkon zijn zeer ruim en smaakvol ingericht. Je vindt er een ruime entree, een walk-in kledingkast die naar de badkamer leidt met grote douche. In de suite is veel zitgelegenheid in het zitgedeelte en heb je de beschikking over een Nespresso apparaat én waterkoker. Ook op het diepe en brede balkon heb je meer dan genoeg zitplaats op een van de stoelen of ligbedden.

Penthouse Suite

De Penthouse Suite is het paradepaardje van de Vasco da Gama, met apart eetgedeelte, woonkamer, slaapgedeelte en badkamer met bubbelbad, douche met jetstralen en ook een inloopkast.

Lees ook:

 

Wil jij ook met de Vasco da Gama varen? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger