Cruisereiziger
Verkoop/koop

Carnival Cruise Line slokt P&O Australië in 2025 op

Carnival Corporation kondigde dinsdag aan dat het bedrijf in maart 2025 het cruisemerk P&O Cruises Australia uit de vaart zal nemen en de Australische activiteiten zal onderbrengen bij Carnival Cruise Line. De schepen Pacific Encounter en Pacific Adventure krijgen een nieuwe naam en worden geëxploiteerd door Carnival Cruise Line, terwijl de Pacific Explorer in februari 2025 uit de vloot wordt genomen.

Carnival noemt het plotselinge besluit een strategische stap met als doel om de gastencapaciteit te verhogen voor Carnival Cruise Line, het naar eigen zeggen best renderende cruisemerk in de wereldwijde portefeuille van Carnival Corporation. Dit zal resulteren in de toevoeging van acht nieuwe schepen aan de vloot van Carnival Cruise Line sinds 2021, inclusief de verschuiving van drie schepen van zustermerk Costa Cruises. Daarnaast heeft het bedrijf onlangs haar eerste nieuwe scheepsbestelling in een half decennium geplaatst voor twee nieuwe Excel-klasse cruiseschepen die in 2027 en 2028 bij Carnival Cruise Line zullen komen.

Voor P&O Australië zullen de huidige gepande cruises gewoon doorgaan. Passagiers zullen de komende dagen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in toekomstige boekingen als gevolg van deze aankondiging.

Wanneer de overgang volgend jaar is voltooid, zal Carnival Cruise Line met vier schepen op de Australische markt actief zijn, waaronder de Carnival Splendor uit Sydney en Carnival Luminosa die seizoensgebonden vanuit Brisbane vaart, naast hun nieuwe zusterschepen Encounter en Adventure.

Cruises met Carnival Cruise Line in Australië zijn boekbaar bij:
Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger