Cruisereiziger

Nassau

Terug naar Midden-Amerika – Bahama’s

Aanlegplaats

Cruiseschepen leggen aan de noordkant van het eiland in de Bahamas aan. Aan de grote pier kunnen wel 6 schepen aanmeren.

Afstand naar stad

Vanaf de pier kom je op een plein waar ze allerlei etenswaren en handgemaakte souvenirs verkopen. Je kunt hier ook je haar laten vlechten. Wanneer je door de hekken gaat, bevind je je direct in het centrum van Nassau. Er zijn talloze kleine souvenir-, sieraden- en kledingwinkeltjes en er wordt overal gezellige Caribische muziek gedraaid.

De straten zijn vol met auto’s en plaatselijke bewoners die je excursies proberen te verkopen. Door het groot aantal schepen dat per dag kan aanmeren, wordt het in het centrum nog weleens heel druk. Er lopen altijd politieagenten rond om het voet- en autoverkeer te reguleren.

Wat zie je in Nassau?

Het centrum van Nassau is erg gezellig en de huizen kleurrijk. Op 20 minuten vanaf de pier ligt Junkanoo Beach: een klein strandje waar veel toeristen naartoe gaan om te kunnen genieten van de Caribische zee. Je loopt door het centrum en krijgt daarom ook meteen genoeg van de stad mee.

Zoals alle cruisebestemmingen in het Caribisch gebied kan je op Nassau tevens excursies boeken om te snorkelen of duiken. Het water is op sommige plekken heel helder en er is veel leven onder water.
Rondom het gehele eiland is het water prachtig blauw; er zijn talrijke excursies naar privéstranden met lunch inbegrepen. Uiteraard kun je ook het water op met een grote catamaran, of wat dacht je van zwemmen met dolfijnen? Nassau is hier de ideale plek voor.

Atlantis is misschien wel de meest populaire excursie. Het is een enorm strand resort met een uitgebreid waterpark waar cruisepassagiers toegang kunnen krijgen voor een dag en zo gebruik kunnen maken van de vele glijbanen en zwembaden. Dit kan tevens gecombineerd worden met zwemmen met dolfijnen in de Dolphin Cay bij het resort.

Advies
Nassau is een prachtige bestemming, maar wordt helaas wel als één van de minst veilige bestemmingen beschouwd. De reden hiervan is dat diefstal iets vaker voorkomt dan andere eilanden in het Caribisch gebied. Daarom is het extra belangrijk dat je goed op je spullen past. Neem geen waardevolle spullen mee aan land, en als je een tas bij je moet hebben, zorg er dan voor dat deze dicht is en niet onopgemerkt kan worden opengemaakt. Berg je telefoon en camera altijd goed op je tas en houd deze spullen niet te lang zichtbaar. Er lopen in de stad veel politieagenten en medepassagiers rond, dus zolang je slim reist, is de kans op diefstal absoluut nihil.

Het boeken van excursies via jouw cruiseline wordt ook aangeraden. Als je een excursie maakt met iemand die jou dit op straat aanbiedt, is dit geheel op eigen risico.

Bekijk welke cruises naar Nassau gaan:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Lees het laatste cruisenieuws over Nassau

 

Tekst: Noëlle van Trikt

Cruisereiziger