Cruisereiziger

Tallinn

Tallinn

Aanlegplaats in Tallinn

Je cruise meert aan in de haven van Tallinn waar ook vele ferryboten vertrekken naar andere bestemmingen in de Oostzee. Op drukke dagen kunnen vijf/zes cruiseschepen aanmeren in deze haven.

Afstand naar stad

De cruiseterminal ligt iets verder dan de ferryterminal, maar toch slechts op een 10-15 minuten lopen van het oude stadscentrum van Tallinn. De hop-on-hop-off bus is meestal ook aanwezig om mensen op te pikken van de cruiseterminal naar het centrum en andere bestemmingen. Voor ongeveer tien euro kan je een dag met deze bus mee.

Bezienswaardigheden en excursies in Tallinn

Tallinn heeft een prachtige oude binnenstad die gemakkelijk met de voet bereikbaar is. De ommuurde stad heeft veel stadswallen en torens nog staan. Mooie rode daken maken de torens echt af. Je ziet er veel oude gezellige straatjes. De benedenstad en de bovenstad zijn in het oude Tallinn te vinden. In de bovenstad vind je o.a. overheidsgebouwen en mooie kerken.  Het nieuwe Tallinn is wat verder dan de oude stad en is ook zeker even de moeite waard. Ga de moderne architectuur verkennen of zoek het oude Songfestival stadion op. De prijzen zijn overigens in Euro’s wat vergelijken makkelijk maakt.

Fietsen in Tallinn

In Tallinn kan je fietsen huren of mee doen aan een fietsexcursie. In Tallinn is een uitgestrekt fietspadennetwerk zodat je veilig kunt fietsen.

Meer informatie over fietsen in Tallinn >>

Tallinn Card

Voor €32 euro per persoon koop je een Tallinn Card waarbij je gratis toegang hebt tot veel attracties, gratis gebruik van fietsen en openbaar vervoer en een gratis tour.

Bezoek je voor een tweede keer het stadje Tallinn? Ga dan eens naar andere kustplaatsen, het strand dichtbij (Pirita Beach) en bezoek de gebieden rondom de stad. (via excursies gaat dit het gemakkelijkst). Lees wat Cruisereiziger heeft gedaan bij het bezoeken van Tallinn met de Eurodam: Blog dag 2

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Kijk met welke cruise je Tallinn bezoekt:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger