Cruisereiziger

Dover

Dover

Aanlegplaats

De cruiseterminal van Dover heeft twee kades, eentje voor kleinere en een voor wat grotere cruise schepen. Dover ligt aan de oostkust van Groot-Brittannië en ligt ongeveer 122 km verwijderd van Londen. Het terminalgebouw was vroeger een treinstation.

Hoe naar het centrum van Dover, Canterbury of Londen?

Het centrum van Dover ligt op ongeveer 20 minuten lopen. Een shuttle bus is vaak beschikbaar om passagiers naar het centrum te rijden. Uiteraard kan je ook een taxi nemen.

Canterbury is met de bus (openbaar vervoer, bus no 15, ca 6 pond enkele reis) perfect bereikbaar. Neem bus 15 en binnen drie kwartier sta je in het prachtige Canterbury.

De gemakkelijkste manier om naar Londen te komen is met de trein. Je doet er een anderhalf over en wanneer je de highspeed trein Javelin gebruikt één uur De trein vertrekt vanaf Dover Priory Station en rijdt naar het grote Londense St. Pancras Station. Tickets koop je het beste online via bovengenoemde link. Prijzen variëren in Groot-Brittannië afhankelijk van dag en reistijdstijdstip. De route naar het treinstation download je hier. Je loopt er ongeveer 40 minuten over. Een taxi is echter veel sneller en kost je ongeveer 8 pond.


 

Bezienswaardigheden en excursies in Dover

Dover’s grootste bezienswaardigheden zijn de krijtrotsen die je al van verre ziet én het grote kasteel. Bij de kliffen is een bezoekerscentrum gelegen. De tweede Wereldoorlog voel je aan den lijve als je de tunnels bezoekt van Fan Bay Deep ShelterGa mee op een rondleiding en daal 125 treden af de diepte in van de kliffen. De tunnels liggen op best een behoorlijke anderhalve mijl lopen van het bezoekerscentrum, maar zeer de moeite waard.

Dover Castle is de tweede must-see in Dover. Het kasteel laat zichzelf niet alleen zien, maar ook de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Zo zie je een hospitaal en zijn er vele tunnels toegankelijk waar soldaten gelegerd waren. Meer informatie vind je hier.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Wil je ook een cruise maken naar Dover?

Bekijk hieronder de mogelijkheden:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen MSC Cruises Stip Sunweb TUI 

Lees het laatste cruise nieuws over Dover

Terug naar Bestemmingen – Groot-Brittannië

Cruisereiziger