Cruisereiziger

Dublin

Dublin

Aanlegplaats

Dublin heeft meerdere plekken voor cruise schepen om aan te leggen. De kleine schepen meren aan in de rivier nabij East Link Bridge (plek ‘Cruise 18’). Dat is zo’n 10 minuten met de taxi naar het centrum. Grotere cruiseschepen komen terecht bij Alexandra Quay (Ocean Pier), aan de monding van de rivier Liffey. Er is een busverbinding en de dichtstbijzijnde tramhalte (zie hieronder voor meer info) is ongeveer een mijl verder. Sommige cruiserederijen bieden shuttleservices aan. Lopen is niet aan te raden vanwege het industriële karakter. De derde plek is Dun Laoghaire, zeven mijl ten zuiden van Dublin. Deze historische haven heeft winkels redelijk dichtbij. Er is een railverbinding (DART geheten) die je naar het centrum brengt in 20 minuten. Met een taxi is het ook 20 minuten.

Wil je weten waar je cruiseschip aan meert? Zoek het hier op.

Hoe naar het centrum van Dublin?

Dublin heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. Je vindt er dubbeldekkerbussen en trams. Een enkele reis met de bus kost €2,15 (je kunt er met de euro betalen!).

De rode lijn van het tram-netwerk rijdt naar het centrum. Je betaalt er €2,80 (enkeltje) / €4,80 (retour) /  €7,30 (dag) voor. Je koopt je ticket vooraf bij de halte in een automaat. In de tram zijn ze niet verkrijgbaar. De dichtstbijzijnde halte heet The Point (hier een plattegrond) Dit is tevens het eind/begin punt van deze tram. Kies bijvoorbeeld voor de halte Abbey Street om in het centrum uit te komen. Meer info over deze tram lees je hier.

Tot slot kan je gebruik (€18 p.p.) maken van de Hop-On-Hop-Off bus.

Fietsen in Dublin

In een drie uur durende fietstocht onder leiding van een gids zie je alles in de stad Dublin. Let er wel op dat je aan de linkerkant van de weg rijdt, maar dat went snel!

Meer over de fietstour

Bezienswaardigheden en excursies in Dublin

Dublin is de hoofdstad van Ierland. Door het midden van de stad loopt de rivier de Liffey.  Je kunt genieten van de drukke historische stad, de pubs en het bier van Guinness.  Enkele hoogtepunten van Dublin:

  • Guiness Storehouse museum, bakermat van het Guinness bier of ga naar andere distilleerderijen toe.
  • Bezoek de bekendste toeristische gebied van de stad: Temple Bar
  • Ben je een museumliefhebber? Het Kilmainham Gaol Museum is een oude gevangenis. Wel vooraf reserveren!
  • De geweldige bibliotheek van het Trinity College.
 

Wil je ook Dublin tijdens een cruise bezoeken?

Kijk welke cruiseschepen naar Dublin varen:

Captain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruise nieuws over Dublin

Terug naar Bestemmingen – Groot-Brittannië

Cruisereiziger