Cruisereiziger
BestemmingenVoorbereiding

Welke schepen varen in de zomer van 2020 naar … Groot-Brittannië?

Wil je aanstaande zomer een cruise maken rondom Groot-Brittannië, oftewel Engeland, Schotland en Ierland?  Wij zetten alle schepen die naar deze bestemmingen varen voor jou op een rijtje. We hebben in dit artikel bovendien basisinformatie verzameld over de havens.

Een kleine leeswijzer: bij de rederijen hebben we onderscheid gemaakt tussen de 3-5 sterren rederijen en de ultraluxe rederijen. Vergeet vooral ook niet onze tips voor de beste en mooiste cruises te lezen!

 1. Wat is de beste reistijd voor je Groot-Brittannië cruise?
 2. Lengte van je cruise
 3. Waar starten cruiseschepen?
 4. Welke havens kan ik bezoeken?
 5. Welke rederijen varen naar Groot-Brittannië?
 6. Welke ultraluxe rederijen varen naar Groot-Brittannië?
 7. Cruisereizigers tips voor beste cruises

 

1. Beste reistijd

Er wordt voornamelijk in de zomermaanden gevaren rondom Groot-Brittannië. Het fijne is dat het erg drukke routes zijn. De temperaturen zijn over het algemeen iets lager dan in West-Europa.

2. Lengte van je cruise

Vrijwel alle cruises zijn de langere cruises, zo’n 2 weken. Wil je veel zien, dan heb je dat echt nodig. Zo zie je de mooiste must-see bestemmingen.

3. In welke havens starten cruises naar Groot-Brittannië?

Vanuit Nederland starten schepen in Amsterdam, IJmuiden (Costa Cruises) en Rotterdam, heel erg handig! Uiteraard zijn er ook cruises die starten vanaf Groot-Brittannië zelf. De vertrekhaven is meestal Southampton, alhoewel er ook een aantal cruises vertrekt uit Dublin.

In alle ons omringende landen kan je ook inschepen, zoals Duitsland (Kiel – MSC Cruises, Hamburg) en Denemarken (Kopenhagen).

Met name Kopenhagen en Southampton zijn goed te bereiken met het vliegtuig. Je kunt bijvoorbeeld rechtstreeks vliegen op Southampton met FlyBe.

4. Welke havens kan ik bezoeken?

Een cruise naar Groot-Brittannië staat garant voor veel afwisselende havens. Ga op zoek naar het monster van Loch Ness (haven Invergordon) en whiskey in Schotland, ondervind de historie in Ierland en proef het Britse bier in een pub. Voor de meest populaire havens hebben we basisinformatie voor je.

Schotland

De havens die het meest bezocht worden op het vasteland zijn Invergordon, Edinburgh en Glasgow. De hoofdattractie van Invergordon ligt niet in de haven zelf, maar in het nabij gelegen Inverness. Daar ligt het meer van Loch Ness en kan je op zoek naar het monster van Loch Nes…  Ga je naar Edinburgh dan zijn er vier mogelijke havens waar je aanmeert: New Haven redelijk in de buurt van het centrum, net als Leith, op 15 km ligt South Queensferry en tenslotte de haven in Rosyth, aan de overkant van South Queensferry. Deze ligt het verste weg op zo’n 25 km. Glasgow is uiteraard ook een mustsee. Je schip meert voor een bezoek aan Glasgow overigens aan in Greenock.

Minder bezocht worden op het vasteland in het Oosten de stad Aberdeen en in het Westen de haven Oban.

De Schotse eilanden zijn pareltjes om te bezoeken! Vaak bezocht zijn Kirkwall (Orkney eilanden), Lerwick (Shetland eilanden) en een aantal pittoreske havens op de Hebriden. Dit is een grote eilandengroep van wel 500 eilanden ten Westen van Schotland. Zo’n 100 eilandjes zijn er bewoond. Cruiseschepen meren aan in bijvoorbeeld Stornoway, Tobermory en Portree. Echte aanraders!

Tot slot vind je hieronder wat basisinformatie over de must-see bestemmingen.

 

Ierland

De veelbezochte bestemmingen in Ierland zijn zonder twijfel Dublin, Belfast (Noord Ierland) en Cork (ook wel Cobh). Daarnaast zijn er diverse havens die soms bezocht worden. Als je zo’n haven in een route hebt, dan mag je bevoorrecht zijn! Enkele namen van deze soms kleine havens zijn Foynes, Galway, Killybegs, Waterford, Bantry, Ringaskiddy en tot slot Londonderry in Noord-Ierland.

Hier vind je basisinformatie over:

 

Engeland & Wales

In het Zuiden van Engeland worden soms Plymouth, Dartmouth en Falmouth bezocht. Met stip op één uiteraard Southampton, ook als vertrekhaven. Men zegt dat je vanuit Southampton de stad Londen kan bezoeken. Wij raden je echter aan om bijvoorbeeld Brighton te bezoeken of Stonehenge.

Aan de westkust worden Liverpool, Bristol en regelmatig Holyhead (Wales) bezocht. Fishguard in Wales is ook redelijk populair.

Ten Zuiden/Zuidwesten van Engeland liggen een aantal eilandjes zoals de Scilly Eilanden, het schiereiland Portland en uiteraard verder richting Frankrijk de Guernsey Eilanden met St. Peter Port.

Aan de oostkust van Engeland liggen het soms bezochte Harwich en Dover.

 

5. Rederijen & Schepen

We hebben per rederij voor je uitgezocht welke routes er gevaren worden naar Groot-Brittannië. We hebben de volgende 3-5 sterren rederijen voor je. De ultraluxe rederijen staan verderop in dit artikel: klik hier om daar te komen.

   1. Aida Cruises
   2. Celebrity cruises
   3. Costa Cruises
   4. Cruise & Maritime Voyages
   5. Cunard
   6. Disney Cruise Line
   7. Holland America Line
   8. MSC Cruises
   9. Norwegian Cruise Line
   10. Oceania Cruises
   11. Phoenix Reisen
   12. Princess Cruises
   13. Royal Caribbean Int.
   14. TUI Cruises

AIDA Cruises

AIDA heeft een aanbod uit Hamburg met de kleinere schepen van AIDA, de AIDAaura en de AIDAvita. Beide schepen varen tweemaal een mooie route.

De AIDAvita maakt twee 15-daagse routes, op 16 mei en 31 juli 2020. Je bezoekt het Franse Honfleur, Fishguard, Dover, Portland, Liverpool, het Ierse Cork, Belfast en Dublin en het Schotse Greenock (voor Glasgow). Beide routes hebben dezelfde havens, maar in een andere volgorde. Vanaf €1845.

De AIDAaura doet een 13- en 15-daagse route. De 13-daagse vertrekt op 25 mei en gaat vooral richting het Noorden. Zo zie je Newhaven (voor Edinburgh), Invergordon, Lerwick op de Shetland Eilanden, Kirkwall, Stornoway, Portree ( ), het Ierse Killybegs en Belfast. Vanaf €1845.

De 15-daagse cruise van de AIDAaura vertrekt op 12 juli. Je vaart naar Honfleur, het Ierse Cork, Dublin en Belfast, het Schotse Greenock, en via Liverpool, Fishguard, Portland en Dover terug naar Hamburg. Vanaf €2395.

Tof is ook een 8-daagse cruise van de AIDAaura waarbij je in een week alle Schotse Highlights ziet. Je vertrekt dan op 20 juni naar Newcastle, Edinburgh, Invergordon en Kirkwall. Vanaf €1295.

AIDA Cruises zijn verkrijgbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise 

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises vaart vanuit Dublin met de prachtige Celebrity Reflection. Aan boord van dit vijf-sterren schip ontbreekt het je aan niets.

De Celebrity Reflection vaart op 8 mei 2020 een 11-daagse cruise vanuit Dublin naar Belfast, Cork, Glasgow, Dover en Liverpool.  Een leuke bestemming is op deze cruise ook Isle of Portland, een schiereiland in het Zuiden van Engeland. Vanaf €2003.

Op 17 juli 2020 maakt de Celebrity Reflection een vergelijkbare 13-daagse cruise, alleen wordt dan Inverness bezocht in plaats van Isle of Portland. Fijn dat je eindigt in Amsterdam! Een aanrader dus 🙂  Vanaf €2101.

Op 10 augustus 2020 wordt de route nog wat aangenamer als je vertrekt én eindigt in Amsterdam. Je bezoekt dan Cork, Belfast, Dublin, Isle of Portland, Dover, het Schotse Glasgow, het Franse Cherbourg en Zeebrugge in België. Vanaf €2176.

Tip van Miriam: Neem de Celebrity Reflection vanuit Dublin naar Amsterdam. Een mooie cruise op een modern schip dat eindigt in Amsterdam! Geen gedoe met vluchten terug.

Celebrity Cruises zijn verkrijgbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

Costa Cruises

De Costa Fortuna vaart drie mooie 15-daagse cruises vanuit het Nederlandse IJmuiden! De eerste gaat op 8 mei en brengt je eerst naar Zeebrugge en Cherbourg voordat je Groot-Brittannië opzoekt. Je ziet het Ierse Cork, het Schotse Greenock (Glasgow) en verder bestemmingen in Engeland: Newcastle, Harwich (2 dagen!). Op de terugreis naar Ijmuiden zie je bovendien ook Bremerhaven. Vanaf €1092.

De tweede reis vertrekt op 30 augustus en brengt je ook weer naar Zeebrugge, maar daarna steek je al over naar het Ierse Dublin en Belfast. Je bezoekt ook Greenock (Glasgow) en daarnaast Newcastle, Harwich en Bremerhaven. Dit is een route die meer gericht is op Groot-Brittannië dan die van 8 mei. Vanaf €1437.

De laatste en derde cruise gaat op 13 september. Via Zeebrugge bereik je het Ierse Belfast, het Schotse Greenock, Oban, Invergordon én Edinburgh. Via Newcastle, Harwich en Bremerhaven bereik je IJmuiden. Een leuke route die erg gericht is op Schotland. Vanaf €1129.

Costa Cruises zijn verkrijgbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

Cruise & Maritime Voyages

De Britse rederij Cruise & Maritime Voyages heeft een aantal cruises vanuit Rotterdam op de intieme Columbus. De reizen zijn redelijk identiek, de verschillen zitten in de Ierse bestemmingen.

Op 16 juni cruist de Columbus in 12 dagen vanuit Rotterdam. Je ziet Invergordon, Portree (Hebriden), Tobermory  (Hebriden), in St. Mary’s op de Scilly eilanden, Belfast en Ringaskiddy in Ierland, St. Peter Port (Guernsey), Honfleur en Londen Tilbury. Vanaf €1419.

De Columbus gaat op 10 juli 2020 voor een 11-daagse reis vanuit Rotterdam. Je bezoekt Invergordon, Portree (Hebriden), Tobermory  (Hebriden), in St. Mary’s op de Scilly eilanden, St. Peter Port (Guernsey), Honfleur en Londen Tilbury. Vanaf €1170.

Op 1 september vertrekt de Columbus voor een 13-daagse reis vanuit Rotterdam. Je bezoekt Kirkwall, Portree (Hebriden), Tobermory  (Hebriden), in Ierland Belfast, Dublin, St. Mary’s op de Scilly eilanden, St. Peter Port, Portland, Le Havre en Londen Tilbury. Vanaf €1169.

 

 

Cunard

Bij rederij Cunard vind je een klassieke cruise-ervaring met alle grandeur die daarbij hoort. Cunard vaart met de Queen Victoria vanuit Southampton.

Op 7 juni 2020 vaar je vanuit Southampton naar Ringaskiddy in Ierland, Dublin, Stornoway op de Schotse Hebriden, Greenock voor een bezoek aan Glasgow en terug via het Ierse Belfast naar de Guernsey Eilanden waar je St Peter Port bezoekt. Vanaf €1890.

Cunard Cruises zijn verkrijgbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Stip Captain Cruise 

 

Disney Cruise Line

Disney vaart met de Disney Magic eenmaal een korte 8-daagse route vanuit Dover op 6 september. Je bezoekt Zuid-Engelse Plymouth, het Ierse Cork en Dublin en tenslotte Greenock (voor Glasgow) en Liverpool. Vanaf €1898.

Disney Cruises zijn verkrijgbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

 

Holland America Line

De Holland America Line heeft qua schepen voor ieder wat wils. De kleinere Rotterdam en Veendam zijn echter de schepen die een rondje Groot-Brittannië doen. Je bezoekt daardoor de wat kleinere havens.

Vertrek uit Rotterdam 

De Rotterdam vaart op 5 september 2020 uit voor een 15-daagse cruise. Je bezoekt St Peter Port, Ilfracombe, Holyhead in Wales, Liverpool en in Ierland Belfast en Dun Laoghaire. In Schotland bezoek je Stornoway, Kirkwall, Invergordon en South Queensferry (voor Edinburgh). Een zeer mooie route met een paar pareltjes erin. Vanaf €2698.

Vertrek uit Amsterdam

Vanuit Amsterdam vertrekt de kleine Veendam voor twee 15-daagse cruises, op 9 mei en 11 juli 2020. Je bezoekt voornamelijk de kleinere niet vaak bezochte havens. Op 9 mei gaat de Veendam naar St. Peter Port (Guernsey Eilanden), daarna zie je het Ierse Cork, Dunmore East, Dublin, Belfast en in Engeland Ilfracombe, Fishguard (Wales), Isle of Man en op de Schotse Hebriden de haven Stornoway. Vanaf €2398.

De route van 11 juli gaat meer naar het Noorden van Schotland. Je bezoekt eerst ook Saint Peter Port (Guernsey Eilanden) en de Scilly eilanden, je ziet Dublin, Belfast, Liverpool, Holyhead (Wales) en daarna ga je naar het Noorden naar Stornoway, Scrabster, Kirkwall op de Orkney Eilanden en South Queensferry (voor Edinburgh). Vanaf €2798.

Holland America Line Cruises zijn verkrijgbaar bij:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

 

MSC Cruises

MSC Cruises vaart met de MSC Splendida uit Kiel driemaal 12-daagse routes naar Groot-Brittannië, in april/mei/augustus. Vanaf €569 (tijdelijk: t/m 13 februari 2020)

Op 26 april en 7 mei vaart de MSC Splendida naar het Ierse Cork, Dublin en Belfast, het Schotse Greenock (voor Glasgow), Kirkwall en Invergordon. Op 16 augustus varieert de route: je bezoekt geen Invergordon maar Lerwick.

Cruises op de MSC Splendida zijn verkrijgbaar bij:

Cruise Online Sunweb

 

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line vaart vanuit Southampton én vanuit Amsterdam.

De Norwegian Jade vertrekt op 16 en 30 mei voor een 15-daagse cruise vanuit Amsterdam. Je bezoekt South Queensferry of Newhaven (beide Edinburgh), Invergordon, een uitstapje naar Noorwegen met Bergen, Alesund en Geiranger en terug naar Groot-Brittannië. In Ierland bezoek je Belfast en Dublin. Via Le Havre ga je naar Tilbury en tenslotte is Zeebrugge de een na laatste haven voordat je Amsterdam bereikt. Vanaf €1994.

Vanuit Southampton

De Norwegian Star gaat op 17 mei en op 23 augustus vanuit Southampton. De 17 mei cruise duurt 15 dagen. Je gaat eerst naar Le Havre, Zeebrugge, Amsterdam en daarna naar Newhaven, Invergordon, Kirkwall in het hoge Noorden, Greenock (Glasgow), Belfast, Dublin, cork, Liverpool en Portland bezoekt. Vanaf €2714.

Op 23 augustus ben je 13 dagen onderweg en bezoek je een aantal mooie bestemmingen in Schotland: Invergordon, Leith, Kirkwall en Greenock (Glasgow). In Ierland zie je Belfast, Dublin en Cork. De Britse havens zijn Liverpool en Portland. Vanaf €2404.

Tot slot vaart de Star op 4 september vanuit Southampton een 13-daagse cruise. Je ziet Newhaven (Edinburgh), Invergordon, Kirkwall en Greenock, het Ierse Belfast, Dublin en Ringaskiddy. Op deze cruise bezoekt de Star ook Holyhead (Wales) en Portland. Vanaf €2464.

Cruises bij Norwegian Cruise Line zijn verkrijgbaar bij:

 CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Captain Cruise Corendon

Oceania Cruises

Oceania Cruises maakt cruises met de kleine Nautica (684 passagiers). De eerste is een 11-daagse cruise op 28 juli 2020 van en naar Southampton. Onderweg zie je South Queensferry (Edinburgh), Invergordon, Greenock (Glasgow), Belfast, Dublin, Cork en tenslotte Portland. Vanaf €4909 (balkonhut).

Op 28 september bezoekt de Nautica tijdens een 11-daagse cruise van en naar Dublin diverse mooie bestemmingen rondom de Ierse Zee. Je ziet aan de Ierse kust Cork, Waterford, Glengarriff, Galway en Belfast. Aan de Engelse kant Londonderry, Liverpool, Holyhead en Douglas. Vanaf €3179.

Oceania Cruises zijn verkrijgbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Phoenix Reisen

De Duitse rederij heeft cruises van de Albatros, Amadea en MS Deutschland naar Groot-Brittannië.

De Albatros vertrekt op 25 mei voor een 11-daagse reis van Bremerhaven naar het Noordelijk gelegen Scrabster in Schotland. Je gaat 2 dagen naar Greenwich (voor Londen), Portland, Scilly eilanden, Cork, Dublin, Belfast en Fort William in Schotland.  Vanaf €1799.

Zeer leuk is een 8-daagse Amadea cruise van Bremerhaven naar het Zuidelijk gelegen Portsmouth.. Je bezoekt Kirkwall, Fort William, Belfast, Dublin en Falmouth. Vanaf €2599 (balkonhut).

De langste cruise is een 12-daagse van het MS Deutschland van en naar Bremerhaven. Onderweg zie je Port of Tyne (voor Newcastle), Scrabster, Fort William, Belfast en Rosslare in Ierland, Liverpool, Falmouth en Portsmouth. Vanaf €2499.

Phoenix Cruises zijn verkrijgbaar bij:

Captain Cruise

Princess Cruises

Princess vaart vanuit Southampton (of Le Havre!) met de Regal Princess maar liefst zesmaal een rondje Groot-Brittannië. De 12- of 13-daagse routes variëren iets. Je bezoekt vrijwel altijd de Guernsey Eilanden, Cork, Dublin, Belfast, Greenock (Glasgow), Invergordon en South Queensferry (Edinburgh). Een mooie basisroute met alle must-see bestemmingen! Vanaf €1875.

De Island Princess vaart een 15-daagse zeer complete route op 24 augustus 2020 vanuit Southampton. Je bezoekt ook de Guernsey Eilanden, Falmouth, Cork, (geen Belfast!) Dublin, Greenock (Glasgow), waarna je doorvaart naar de eilanden boven Schotland. Je ziet Lerwick, Kirkwall en gaat verder langs de Schotse kust naar het zuiden: Invergordon en Newscastle. Tot slot zie je Portland voordat je arriveert in Southampton. Vanaf €2970.

Princess Cruises zijn verkrijgbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Royal Caribbean

Royal Caribbean bezoekt met de Brilliance of the Seas vanuit Amsterdam op 12 juni het Britse Koninkrijk. Je gaat naar het Engelse Dover, Holyhead, het Ierse Belfast, Cork en het Schotse Glasgow. Tot slot bezoek je ook Le Havre voordat je terugkeert naar Amsterdam. Op deze 11-daagse cruise heb je vanwege de grote afstanden wel drie zeedagen. Vanaf €2098.

Een tweede cruise maakt de Brilliance of the Seas op 16 juli, ook vanuit Amsterdam. Je bezoekt het Schotse Leith/Edinburgh, Inverness, het Ierse Cork en Dublin, Holyhead en Saint Peter Port op het eiland Guernsey. Vanaf €1914. Een aanrader vanwege de combinatie Schotland, Ierland en de Guernsey Eilanden.

Royal Caribbean Cruises zijn verkrijgbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

 

TUI Cruises

Het premium all-inclusive Mein Schiff 3 vaart drie verschillende routes richting Groot-Brittannië vanuit het Duitse Bremerhaven. 

De eerste route, een 11-daagse, vaart de Mein Schiff 3 op 24 mei en op 25 juli 2020. Je bezoekt Invergordon, Greenock, Liverpool, Dublin, en Southampton. Vanaf €1795 met premium all-inclusive. Deze route wordt ook in 2021 gevaren.

De tweede route vertrekt op 29 juni 2020 en is 13 dagen. Je bezoekt Newcastle, Greenock, Dublin, Holyhead en Fishguard in Wales, Bristol en Southampton. Vanaf €2345.

De Mein Schiff 3 gaat tenslotte op 7 mei, 18 augustus en op 4 september een 11-daagse reis doen. Je ziet Invergordon, Orkney eilanden, Greenock, Dublin en Southampton. Vanaf €1895.

TUI Cruises zijn verkrijgbaar bij:

TUI Nederland TUI Cruises Duitsland

6. Ultraluxe cruiserederijen

Ook de ultraluxe rederijen bezoeken uiteraard het Groot-Brittannië. Vaak doen zij dit met 1 of 2 routes waarna ze vervolgens weer naar een ander gebied gaan. De routes kenmerken zich door lang(er) verblijf in een haven en kleinere havens en eilanden waar de grote schepen niet komen.

De volgende ultraluxe rederijen hebben routes voor je:

   1. Azamara
   2. Crystal Cruises
   3. Hapag Lloyd Cruises
   4. Ponant
   5. Regent Seven Seas Cruises
   6. Seabourn
   7. Silversea

Azamara

De Azamara Pursuit maakt op 6 juli een 15-daagse reis van Dublin naar Southampton. Je gaat van Dublin naar Belfast en vervolgens via Glasgow (Schotland) bovenlangs het Noorden van Schotland naar Kirkwall. Je bezoekt Invergordon (voor Loch Ness) en Edinburgh. Via Dover eindig je in Southampton. Vanaf €3374.

De tweede route is van de Azamara Quest, een 12-daagse Schotse Pareltjes cruise vanaf Amsterdam met vertrek op 18 augustus. Je gaat via veel Schotse havens, zoals Edinburgh, Dundee, Invergordon naar Kirkwall (Orkney eilanden)  en Lerwick op de Shetlandeilanden. Deze route gaat door naar de Schotse Hebriden (Stornoway) en naar Oban. Je eindigt via Glasgow in Dublin. Een aanrader! Vanaf €5239

Naast deze Schotland routes vaart de rederij ook twee Ierland routes:

Op 24 mei vaart de Azamara Pursuit een 13-daagse route vanuit Southampton naar het Oosten van Ierland, Dublin en Belfast. Via het Noorden gaat het vervolgens naar het Westen en bezoek je achtereenvolgens Londonderry, Killybegs, Galway, Foynes, Cork en Waterford. Vanaf €3111.

Op 29 augustus vaart de Azamara Quest een bijna gelijkwaardige route vanuit Dublin naar Southampton. Je bezoekt ook Londonderry, Killybegs, Galway, Foynes, Cork en Waterford. Je ziet ook Bantry en Dartmouth in deze 13-daagse route. Vanaf €3304.

Vraag een offerte aan bij:

Cruisereizen Captain Cruise

 

Crystal Cruises

De Crystal Symphony vaart éénmaal een 16-daagse cruise vanuit Londen met tal van highlights. Je bezoekt het Engelse Holyhead, LIverpool, het Ierse Cork, Dublin, Belfast, en Dun Laoghaire, het Schotse Portree, Kirkwall en Edinburgh. Vanaf €6646. (buitenhut)

 

Hapag Lloyd Cruises

De rederij maakt met ms Europa 2 op 13 mei een 15-daagse cruise met vertrek uit Kiel en aankomst in Hamburg. Je bezoekt tijdens deze cruise de wat kleinere bestemmingen en veel havens in het Zuiden van Groot-Brittannië. Vanaf Kiel gaat het naar Dover, Cowes, Dartmouth en Falmouth, Scilly Eilanden, Fishguard (Wales), het Ierse Dublin en Kinsale, Honfleur en eindigend in Hamburg. Vanaf €7290.

Op 11 juni vaart de Europa 2 een vergelijkbare route vanuit Hamburg naar Southampton, Dartmouth, Falmouth, Scilly Eilanden, Fishguard, Liverpool, het Ierse Cork en eindigend in Dublin. 11 dagen vanaf €5690.

Vanuit Reykjavik gaat de MS Bremen op 29 september voor een 13-daagse cruise. Je ziet Heimaey, Stornoway op de Schotse Hebriden, Iona, Douglas, Liverpool, Dublin, de Scilly Eilanden en Bordeaux. Je cruise eindigt in Bilbao. Vanaf €4826.

Hapag-Lloyd Cruises zijn verkrijgbaar bij:

Regent Seven Seas Cruises

Op 30 mei 2020 vaart de Seven Seas Explorer een mooie route van en naar Southampton. Je bezoekt Edinburgh, Kirkwall (Orkney Islands), Stornoway (Hebriden), Greenock/Glasgow, Belfast, Dublin, Cork en Liverpool, Holyhead en Portland in Engeland. Vanaf €10289.

De Seven Seas Splendor cruist eenmaal een 13-daagse cruise op 18 augustus 2020. Je vaart vanuit Southampton naar Edinburgh, Glasgow, Belfast, Douglas (Isle of Man), Liverpool, Dublin, Holyhead, Waterford en Portland. Vanaf €8208.

Op 9 september vaart de Seven Seas Explorer een mooie route van en naar Southampton. Je bezoekt Kirkwall, de Hebriden, Belfast, Dublin, Holyhead, Liverpool, Cork en Portland. Vanaf €9469.

Bij Regent Seven Seas Cruises zijn alle cruises ultra all-inclusive, zelfs de excursies zijn inbegrepen.

Regent Seven Seas Cruises zijn verkrijgbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Seabourn Quest

Seabourn

De Seabourn Quest maakt op 23 juli een prachtige 15-daagse route vanuit Southampton. Je bezoekt de volgende bestemmingen: Portland, St. Marys, Rothesay, Tobermory en het Ierse Belfast, Greencastle/Londonderry, Killybegs, Galway, Inishmore, Foynes en Bantry. Werkelijk een route met verborgen pareltjes. Vanaf €7299.

Je boekt Seabourn bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Captain Cruise

Silversea

De all-inclusive Silver Wind vertrekt op 13 mei voor een 13-daagse cruise vanaf de Tower Bridge in Londen! Je bezoekt Falmouth, Fishguard in Wales, Dublin, Belfast, het Schotse Oban, Stornoway op de Hebriden, Invergordon, Rosyth (voor Edinburgh) en terug naar de Tower Bridge. Vanaf €7200.

Op 25 mei kan je uit Amsterdam vertrekken met de Silver Whisper. Je vaart in 12 dagen naar Leith (voor Edinburgh), Invergordon, Belfast, Dublin, Waterford, Cardiff, Falmouth en je eindigt tenslotte in Greenwich, Londen. Vanaf €5500.

De kortste route van dit artikel is een 5-daagse reis met de Silver Whisper. Vanaf €2500 vaar je van Dublin naar Greenwich via Waterford, Cardiff en Falmouth. Deze cruise vertrekt op 1 juni 2020.

Op 3 juli gaat de Silver Whisper voor een 15-daagse cruise vanaf Greenwich. Je ziet Fowey, Scilly eilanden, Waterford, Dublin en Belfast, Greenock en Oban,  Holyhead en Fishguard in Wales, Falmouth, Portland en terug naar Greenwich. Een zeer complete route! Vanaf €6120.

Fooien en drankjes zijn inbegrepen bij Silversea.

Silversea cruises zijn verkrijgbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Cruisereizen Yacht Cruise Company Captain Cruise

9. Tips

Wij pikken de beste en volgens ons mooiste cruises er voor je uit!

Beste verrassende routes vanuit Nederland 

Vanuit Amsterdam vertrekt de kleine Veendam voor twee 15-daagse cruises, op 9 mei en 11 juli 2020. Je bezoekt voornamelijk de kleinere niet vaak bezochte havens. Je bezoekt onder andere St. Peter Port (Guernsey Eilanden), daarna zie je het Ierse Cork, Dunmore East, Dublin, Belfast en in Engeland Ilfracombe, Fishguard (Wales), Isle of Man en op de Schotse Hebriden de haven Stornoway. Vanaf €2398.

De route van 11 juli gaat meer naar het Noorden van Schotland. Je bezoekt eerst ook Saint Peter Port (Guernsey Eilanden) en de Scilly eilanden, je ziet Dublin, Belfast, Liverpool, Holyhead (Wales) en daarna ga je naar het Noorden naar Stornoway, Scrabster, Kirkwall op de Orkney Eilanden en South Queensferry (voor Edinburgh). Vanaf €2798.

Laagste prijs route 

De Costa Fortuna vaart drie mooie 15-daagse cruises vanuit het Nederlandse IJmuiden voor zeer schappelijke prijzen vanwege de huidige aanbiedingen. Je kunt al mee voor nog geen €1100 p.p. Ook MSC Cruises heeft zeer leuke aanbiedingen vanuit Kiel op de MSC Splendida, met de huidige aanbiedingen.

Beste verborgen pareltjes route

De Britse rederij Cruise & Maritime Voyages heeft een aantal cruises vanuit Rotterdam op de intieme Columbus. De reizen zijn redelijk identiek, de verschillen zitten in de Ierse bestemmingen. Je bezoekt onder andere Invergordon, Portree (Hebriden), Tobermory  (Hebriden), in St. Mary’s op de Scilly eilanden, Belfast en Ringaskiddy in Ierland, St. Peter Port (Guernsey), Honfleur en Londen Tilbury. Vanaf €1169. (11-13 dagen)

Beste route naar Ierland

De ultraluxe Azamara Quest vaart op 29 augustus een route vanuit Dublin naar Southampton. Je bezoekt Londonderry, Killybegs, Galway, Foynes, Cork en Waterford. Je ziet ook Bantry en Dartmouth in deze 13-daagse route. Vanaf €3304.

 

 

Prijzen vermeld in dit artikel zijn van januari 2020.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger