MSC Cruises lanceert Protectours: duurzame excursies

MSC Cruises heeft vandaag een aantal excursies onthuld die speciaal zijn ontworpen om de aarde te beschermen en te behouden. Bovendien leer je tegelijkertijd op een leuke en boeiende manier over de natuur van de bestemming waar je op dat moment bent. Onder de naam Protectours zijn deze excursies herkenbaar. De Protectours geven elk een positieve impact op het milieu. Zo kan je bomen planten, afval helpen opruimen en babyschildpadden helpen. Volgens de rederij willen steeds meer cruisereizigers milieubewuster op vakantie en hun maatschappelijke betrokkenheid tonen tijdens de vakantie. Deze excursies sluiten daarbij aan.

Van babyzeeschildpadden helpen tot bomen planten

De excursies worden aangeboden in meerdere regio’s over de hele wereld, met hoogtepunten zoals:

Red een babyzeeschildpad in Cozumel, Mexico:

Deze halve dag excursie biedt je de kans om in nauw contact te komen met twee soorten bedreigde zeeschildpadden, waardoor hun overlevingskansen in het wild worden vergroot. Tussen de lente en de herfst komen groene zeeschildpadden naar de kust van Cozumel om te broeden, een tijd waarin vrouwelijke schildpadden gaten in het zand graven voor hun eieren. Na ongeveer 100-150 dagen komen babyschildpadden ‘s nachts uit en krabbelen dan naar het water. Helaas is ongeveer 20% van deze babyschildpadden niet sterk genoeg om uit hun nestgat te klimmen. Na deskundige instructies van een bioloog, graaf je de babyschildpadden uit het zand. Cozumel’s Marine Biology Outpost geeft ze daarna verdere zorg totdat ze klaar zijn voor vrijlating. 

Deze tour is alleen beschikbaar tijdens het broedseizoen, dat loopt van juli tot oktober.

Ontdek de magische wereld van bijen in Corfu, Griekenland:

Corfu staat bekend om haar prachtige landschap en je zult ondergedompeld worden in de magische wereld van bijen. Na het verlaten van het schip reis je naar het zuiden richting het prachtige Lake Korission en Bioporos Farm, waar je van dichtbij de honingbijen aanschouwt. Met volledige veiligheidsuitrusting ontmoet je dit prachtige insect en leer je over de gevaren waarmee zij worden geconfronteerd.  Na de ontmoeting dineer je in het Bioporos Restaurant, het enige volledig biologische restaurant op Corfu.

Woestijnbescherming in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten:

Gasten die op zoek zijn naar een woestijnavontuur, kiezen voor de ‘Desert Conservation’-tour, waarbij ze in zes uur meehelpen het unieke landschap van de Verenigde Arabische Emiraten te behouden. Elk jaar bezoeken duizenden lokale bewoners en toeristen de woestijn voor ontspanning en avontuur, maar helaas zijn er veel sporen achtergelaten in de vorm van afval, banden, batterijen en ander afval dat schadelijk is voor het kwetsbare ecosysteem.

Tijdens deze excursie krijgen gasten de kans om de woestijn te ‘redden’, waarbij ze een deskundige gids volgen terwijl ze diep de woestijn in rijden. Niet alleen leer je wat de woestijn te bieden heeft, maar je helpt ook mee afval te verzamelen en het gebied daarmee te herstellen. 

IJsland te paard en bomen planten in Reykjavik, IJsland:

IJsland staat bekend om haar krachtige en unieke landschappen. Je krijgt tijdens deze excursie de kans om het platteland zelf te ontdekken. Je trekt eerst op een IJslands paard door de lavavelden en groene heuvels. Deze speciale paarden zijn uniek vanwege hun vriendelijkheid en volgzaamheid, evenals hun middelgrote en dikke vacht.

Na deze trektocht reis je naar het bos van Guðmundarlundur, waar je wordt opgewacht door een boswachter van de Kópavogur Forestry Association. Hij zal je begeleiden bij het planten van een boom. Daarmee help je de bosbouwdienst in dit unieke gebied. 

Wil je ook meehelpen tijdens deze excursies? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruisewinkelStipTUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)