Cruisereiziger

Reykjavik

Reykjavik

Aanlegplaats

Grotere cruise schepen leggen aan nabij en industriegebied buiten de stad Reykjavik. Deze ligt op ongeveer 3,5 kilometer van het centrum. Op de kade staat een professioneel bezoekerscentrum met VVV voor gratis plattegronden en het kopen van souvenirs. Kleinere cruiseschepen leggen aan op loopafstand van het centrum.

Afstand naar stad

Soms worden shuttlebussen ingezet waarvoor je moet betalen. Een retour kost tien euro per persoon. De shuttlebus rijdt in tien minuten naar het modern opera- en congresgebouw dat op een paar minuten lopen ligt van het begin van de hoofdwinkelstraat. Ook is het mogelijk om lopend naar de stad te gaan. Dit is 3,5 kilometer. Wanneer het regent of winderig weer is, loop je op bepaalde gedeelten onbeschut.

Bezienswaardigheden in Reykjavik en excursies

In de stad voert de lange winkelstraat (de Laugavegur) je langs de nieuwste Ijslandse ontwerpers. Een aantal grote overdekte winkelcentra hebben de grote Europese ketens. Vanaf de VVV rijden op bepaalde tijdstippen naar een van de grootste. Reykjavik bestaat uit vele houten huizen die in allerlei kleuren geschilderd zijn. Bezienswaardigheden zijn de moderne Hallgrimskerk en vele musea. Even buiten de stad ligt de beroemde Blue Lagoon, een natuurlijk bronbad.

Een must voor iedere cruisepassagier is een bezoek aan het buitengebied van Reykjavik. Onder de naam Golden Circle wordt deze tour aangeboden door de cruisemaatschappij en vele lokale touroperators, waaronder die van Baja Bikes waar je een gedeelte met de fiets aflegt. Een aanrader!

Meer over de fietstour

 

 

De Golden Circle bestaat in ieder geval uit een bezoek aan de beroemde Geisers, Thingvellir natuurpark en de indrukwekkende waterval Gullfoss. Avonturiers kunnen met een excursie in een 4×4 jeep de bergen in en bijna geheel off-the-road gaan. Je hebt dan een prachtig uitzicht over de stad. De tocht gaat verder door het geiser- en vulkaanlandschap en eventueel het water.

Tip! Boek je excursies vooraf op deze populaire bestemming:

 

Lees hoe Miriam en Marco een aantal dagen in Reykjavik hebben doorgebracht in Celebrity Infinity blog dag 1 en blog dag 2.

 

Kijk welke cruise naar Reykjavik naar gaat:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen MSC Cruises Stip Sunweb TUI 

 

Lees het laatste cruise nieuws over Reykjavik

 

Met dank aan Gert!

Terug naar Bestemmingen – IJsland & Faroer eilanden

Cruisereiziger