Cruisereiziger

Olbia (Sardinië)

Olbia (Sardinië)

Aanlegplaats

Cruise schepen meren aan bij de uitgebreide ferry en cruiseterminal van Olbia. Er is een ontvangstgebouw met een restaurant en winkel. Cruisepassagiers worden met de bus terug naar het schip gebracht.

Afstand naar stad

Vanaf de cruiseterminal loopt een weg richting Olbia stad. De afstand is ongeveer 2 kilometer. Een lokale bus rijdt vanaf de terminal naar het centrum en treinstation. Een enkeltje kost 1,30 euro p.p. Sommige rederijen bieden een gratis shuttlebus aan die je brengt tot bij de parkeerplaats bij het begin van de grote winkelstraat, de Corso Umberto. Daar zijn ook de toeristische hop-on-hop-off (hoho) bussen naar strand Pittalonga (€5 retour, 7km) of de beach bus-hoho voor €10. Lokale bus no.40 rijdt op cruisedagen als express bus naar het strand.

Bezienswaardigheden in Olbia

Veel cruisepassagiers bezoeken elders op het eiland Sardinië een van de mooie stranden aan de Costa Smeralda. Strand Pittulongu ligt het dichtste bij de stad.

Sardinië is zeer natuurrijk aan de Costa Smeralda. Het dorp Porto Cervo is een aangelegd vakantiedorp met zeer luxe winkels en de villa’s van de rijksten der aarde.

nabij Olbia

Het moderne gebouw waarin het archeologisch museum van Olbia gehuisvest is, staat dichtbij de haven. Het museum is gratis toegankelijk. Het museum laat de historie zien van het eiland in de oude Fenicische, Griekse, Punische en Romeinse tijden.

In Olbia staat de oudste kerk van het eiland, de Basilica di San Simplicio.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

Cruisereiziger