Cruisereiziger

Palermo

Palermo

Aanlegplaats 

Je cruise legt aan bij de cruiseterminal van Palermo op loopafstand van de stad.

Afstand van je cruise schip naar het centrum van Palermo

Lopend is Palermo goed te ontdekken, op vijf minuten van de cruise terminal van Palermo sta je in de eerste straten.

 

Bezienswaardigheden in Palermo

Palermo SiciliePalermo is de hoofdstad van het eiland Sicilië. In deze stad vind je een mengeling van Arabische, Joodse, Byzantijnse en Latijnse invloeden. De kathedraal, Cattedrale, blijkt daar het meest in uit. Een wandeling door de stad is indrukwekkend door de sfeer die er in de stad hangt. De kleine kerk San Giovanni degli Ermemiti met rode koepels ligt in een werkelijk prachtige tuin, alleen toeristen kunnen de rust verstoren. Voor liefhebbers is de botanische tuin van de stad echt een pareltje. Excursies worden veelal georganiseerd naar bezienswaardigheden buiten de stad, maar er zijn ook genoeg sightseeing tours die de moeite waard zijn binnen de stad.

Wil je fietsen in Palermo? Vooraf kan je in Nederland al een fietstour boeken of fietsen huren.  In 3 uur tijd krijg je tijdens een begeleide fietstour een heel goed beeld van de stad. De gids neemt je mee langs de bekende en minder bekende bezienswaardigheden in Palermo. 

Meer over de fietstour

Je kunt vooraf je tickets bestellen voor een klein aantal attracties op Sicilië. Hou wel goed in de gaten of je een auto moet huren om er te komen 🙂 

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper bij Getyourguide:

Kijk welke cruise naar Palermo gaat:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Cruisereiziger