Cruisereiziger

Saint Thomas

Saint Thomas

Aanlegplaats

Saint (of St.) Thomas is niet voor niks één van de meest geliefde cruise bestemmingen in het Caribisch gebied; dit wordt meteen duidelijk als je de baai binnenvaart. De cruisehaven van het eiland St Thomas bevindt zich aan de zuidzijde van het eiland in een prachtige baai. Op een drukke dag (hoogseizoen, 1e helft van het jaar) kan het zijn dat het schip niet aan wal kan verankeren, dan vaar je met een tenderboot naar de kust. Er zijn twee plekken waar cruiseschepen aanmeren. De eerste is de The West Indian Company Limited (WICO), zie de foto hierboven. De tweede heet Crown Bay en biedt plek aan de grootste cruiseschepen die er zijn.

Afstand naar stad

Beide aanmeerplekken hebben in de nabijheid veel souvenirwinkels en mogelijkheden voor dutyfree shopping. De hoofdstad van de Amerikaanse Maagdeneilanden Charlotte Amalie ligt op een korte taxirit van ongeveer 7 minuten van de haven vandaan. Als je met een tenderboot van de kust naar het schip wordt gebracht, word je in hartje centrum afgezet.

Wat is er te zien?

Saint Thomas is de naam van het eiland. De hoofdstad van de Amerikaanse Maagdeneilanden, Charlotte Amalie, ligt op dit eiland. De vele Amerikanen gaan vooral winkelen op deze bestemming. Er zijn diverse winkelcentra bij de terminals. Ga ook eens de binnenstad in van Charlotte Amalie, naar de Main Street. De baai waar de haven van St. Thomas ligt is een prachtig gezicht. Een kabelbaan brengt je binnen 7 minuten naar een hoogte van 213 meter met als bestemming Paradise Point. Hier word je getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over onder andere de baai. Eenmaal boven maak je de mooiste foto’s en geniet je van een cocktail in de zon. Een ritje naar Paradise Point kost 21 dollar per persoon (ongeveer 16 euro). St. Thomas staat bekend om haar stranden en ongerepte natuur. De zee rondom het eiland heeft de mooiste kleur blauw in het Caribisch gebied. Populaire excursies zijn daarom ook de verborgen, paradijselijke stranden zoals Magen’s Bay Beach, Sapphire Beach en Honeymoon Beach. Vanwege de helderblauwe zee leent St. Thomas zich ook perfect om te snorkelen en duiken, of simpelweg een dagje op een catamaran door te brengen. Andere excursies bestaan veelal uit wandelingen en bustours langs de talloze wonderschone uitzichten die St. Thomas te bieden heeft. Voor kinderen is het leuk om een trap te pakken (99 treden) naar het kasteel van Kapitein Blackbeard.  

Bekijk welke cruise St. Thomas bezoekt

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Lees het laatste cruise nieuws over St. Thomas

Met dank aan Gert Schot voor de foto’s. Terug naar Midden-Amerika – Amerikaanse Maagdeneilanden
Cruisereiziger