Cruisereiziger

Miami

Miami

Aanlegplaats

Miami is een zeer populaire grote in- en ontschepingshaven voor vele rederijen die naar het Caribisch gebied varen. Er zijn veel cruise terminals (A, B, C, D, E, F,  G, H en J) die allemaal op een schiereiland liggen.

Terminal A is van Royal Caribbean. Gebouw B is geschikt voor kleine schepen. Terminal D en E zijn ingericht voor zeer grote passagiersaantallen. Tenslotte is terminal F geschikt voor mega schepen zoals van MSC Cruises.

Terminal J is vrijwel alleen voor de rederijen Oceania Cruises, Regent Seven Seas Cruises, Crystal Cruises en Azamara.

Norwegian Cruise Line heeft een eigen terminalgebouw.

De cruiseterminals zijn vrijwel uitsluitend per auto, taxi of bus te bereiken. Ook is er een Hop-On-Hop-Off bus die heen en weer pendelt naar de officiële opstapplek.cruise schepen Miami

Afstanden

Het dichtstbijzijnde winkelgebied is Bayside Marketplace. De rest van de stad Miami ligt verder weg. Richting het oosten ligt het eiland met de stranden van Miami, Miami Beach.  Miami International Airport en de cruiseterminals is het ongeveer 14 km (15 min), een ritprijs is $24. Rederijen bieden uiteraard ook transfers aan.  Alle cruiseterminals liggen op Dodge Island. Je kunt ook de cruiseterminals van Fort Lauderdale makkelijk bereiken vanaf het vliegveld, zo’n 100 dollar met een taxi.

Miami als startpunt voor je cruise

Wanneer je vertrekt vanuit Miami voor je cruise, is het verstandig (zoniet noodzakelijk!) om een dag eerder aan te komen met je vlucht. Fijn om te wennen aan het weer en mocht je vlucht vertraging hebben, dan heb je wat speling in de tijd. Boek dus altijd een hotel erbij. Ontzettend leuk is om een hotel in het gebied bij het strand te hebben in Art Deco stijl.

Bekijk de webcam.

Je kunt ook starten in Fort Lauderdale of Port Canaveral in Florida.

skyline van Miami

Wat is er te zien in Miami?

Het is zeer de moeite waard om voor (of na) je cruise een aantal dagen te verblijven in Miami. Neem een kijkje bij de Art Deco hotels bij Miami Beach en probeer Key West en de Everglades te bezoeken in een korte rondreis. Een onvergetelijke reis in de “Sunshine State” Florida.

Tips voor Miami:

  • Bezoek Miami Beach, strand, clubs en hotels.
  • Maak een boottocht door de haven en baai. Vaar langs het eiland waar bekende film acteurs wonen.
  • Bewonder de skyline in de nacht.

Boek je excursies en transfers goedkoper en sneller bij:

 

Welke cruises gaan naar Miami?

Vanuit Miami wordt het gehele Caribische gebied bediend: van de Bahama’s tot West-Caribische cruises (Jamaica, Mexico, Belize en Kaaimaneilanden), Oost-Caribische cruises (St. Maarten, St Thomas, San Juan) en Zuid-Caribische bestemmingen (ABC eilanden).

Bekijk welke cruise de komende tijd vanuit Miami vertrekt:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen MSC Cruises Stip Sunweb TUI 

Lees het laatste cruise nieuws over Miami

Terug naar Noord-Amerik

Cruisereiziger