Cruisereiziger

Port Canaveral

Terug naar Noord-Amerika

Aanlegplaats

Port Canaveral ligt aan de oostkust van Florida en is een populaire in- en ontschepingshaven. Rederijen zoals Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean, Carnival Cruise Line en Disney Cruise Line laten het hele jaar door cruiseschepen hier vandaan vertrekken. Port Canaveral heeft acht cruiseterminals. De laatste vijf zijn in gebruik voor de grotere cruiseschepen. De drie anderen worden minder vaak gebruikt.

Bekijk de webcam

Afstand naar stad

De cruiseterminals liggen veraf van de stad Orlando. Een taxi kan je er naar toe brengen. De dichtstbijzijnde luchthaven, Orlando International Airport, ligt op 70 km (40 minuten) rijden.

Bezienswaardigheden/excursies

Het is zeer de moeite waard om voor (of na) je cruise een aantal dagen te verblijven in Orlando. Bezoek een van de vele pretparken die in Orlando liggen; van Disney een aantal parken, Seaworld, Universal Studio’s, Busch Gardens of Legoland.  In Cape Canaveral ligt bovendien het Kennedy NASA Space Center waar je je kan verdiepen in spaceshuttles en met een beetje geluk een lancering kan meemaken.

Welke cruises gaan naar Port Canaveral?

Vanuit Port Canaveral wordt het gehele Caribische gebied bediend: van de Bahama’s tot Westcaribische cruises (Jamaica, Mexico, Belize en Kaaimaneilanden), Oostcaribische cruises (Sint. Maarten, Saint Thomas, San Juan) en Zuidcaribische bestemmingen (ABC eilanden). Bekijk ze hier:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Lees het laatste cruisenieuws over Port Canaveral

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie hieronder achter of mail naar info@cruisereiziger.nl