San Juan

Terug naar Midden-Amerika

Aanlegplaats

Zorg ervoor dat je op een open dek staat wanneer het schip de baai van San Juan binnenvaart. Het uitzicht is één van de meest spectaculaire die je in de Cariben tegenkomt. Mede door de Castillo San Felipe del Morro aan de linkerkant en de rijke cultuur kijk je je ogen al uit voordat het schip heeft aangelegd.

San Juan heeft diverse aanlegplekken voor cruiseschepen. De meeste liggen bij het centrum. De Pan American Pier 2 West is eigendom van Royal Caribbean en ligt verder weg. De grootste cruiseschepen van Royal Caribbean Int. meren daar aan. Ook kan je inschepen in San Juan voor Caribische cruises.

Afstand naar stad

Alle pieren, behalve de Pan American Pier, liggen aan de centrumzijde van het oude San Juan. Je vindt op geen vijf minuten hier een gedeeltelijk ommuurde oude stad en forten. Je bevindt je dus direct in de oude straten van San Juan. De cultuur van Puerto Rico proef je meteen, daar kun je niet omheen. Er staan mensen langs de kant van de straten die handgemaakte souvenirs verkopen voor hele fijne prijzen. In de straatjes vind je veel kleine winkeltjes en authentieke Puerto Ricaanse restaurants. Er rijdt een shuttle/trein waarmee je gratis bij de forten kunt komen. Deze is ook toegankelijk voor mindervaliden.

Bezienswaardigheden/excursies

San Juan is de hoofdstad van Puerto Rico en het oude centrum ligt op een schiereiland.  Populair in San Juan zijn de excursies naar de oude kastelen en forten. De overvloed aan historie en cultuur in Puerto Rico maakt een bezoek aan minstens één van de forten in Old San Juan onvermijdelijk.

Castillo de San Cristobal

Op loopafstand vanaf de haven vind je Castillo de San Cristóbal (je koopt 1 kaartje a 5 euro voor beide forten, ook voor Morro). Dit prachtige fort werd in de 18e eeuw gebouwd en is het grootste fort in het continent dat door de Spanjaarden gebouwd werd. De ingang van het fort ligt op ongeveer 500 meter van de pier. Door de steile straten kost het wel iets langer om hier te komen. Ook om het fort in te komen moet je een stuk omhoog, maar het grandioze uitzicht is het helemaal waard. Je krijgt een mooi uitzicht op de haven waar de cruiseschepen liggen, en aan de andere kant is er uitzicht op de zee en de kustlijn.

Castillo San Felipe del Morro

Aan de andere kant van Old San Juan, richting het westen, vind je Castillo San Felipe del Morro. Dit fort is gebouwd in de 16e eeuw en heeft een hele mooie ligging.
Let erop dat de straten in Old San Juan vrij steil zijn. Het is er tevens meestal erg warm. Zorg er daarom altijd voor dat je extra water meeneemt van boord. Of loop in de straat tegenover de haven even naar CVS om een fles water te kopen.

Verder te zien

In San Juan staat bovendien de Bacardi-fabriek waar je een museum kunt bezoeken. Zo krijg je een kijkje in de fabriek hoe Bacardi rum wordt gemaakt. Liefhebbers kunnen hun eigen rum bottelen (wel prijzig).

In Old San Juan is er ook een gratis trolley service die bezoekers kosteloos van bezienswaardigheid tot bezienswaardigheid brengt. Zo kun je instappen en uitstappen wanneer je wilt en hoef je niet zoveel te lopen.

Je rederij biedt ook allerlei andere excursies aan die je iets verder San Juan inbrengen. Zo kan je het eiland leren kennen en al haar pracht en praal. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stadsexcursie in combinatie met een cursus salsa of lekker authentiek eten en drinken.

Restaurant & Bar tips:

  • Restaurant las Palmas  voor authentieke gerechten
  • Casa Cortés Chocobar

 

 

Bekijk welke cruises naar San Juan gaan:

Captain Cruise Cruisereizen Stip TUI

 

Lees het laatste cruisenieuws over San Juan

 

Bedankt vele Cruisereizigers voor de tips!

Tekstgedeelten: Noëlle van Trikt