Cruisereiziger

Sint Maarten

Sint-Maarten

Sint-Maarten bestaat uit een Frans en een Nederlands deel maar je kunt vrij reizen tussen de delen. Philipsburg is de hoofdstad van het Nederlandse deel. Marigot is de hoofdstad van het Franse gedeelte. Er wonen op Sint-Maarten ongeveer 75.000 inwoners op het 87 vierkante kilometer grote eiland. Een cruise naar dit eiland gaat vrijwel altijd naar de haven van Philipsburg op het Nederlandse deel van Sint-Maarten.

Naast de hagelwitte stranden staat Sint-Maarten bekend als culinaire hoofdstad van de Caribbean waar men geniet van smaken van over de hele wereld. Actieve vakantiegangers leven zich uit tijdens hikes in de groene natuur, of gaan watersporten en eilandhoppen op de azuurblauwe oceaan. Bovendien voelt iedere toerist, zich welkom: gastvrijheid zit de Sint-Maartenaren in het bloed.

Wij maakten een eco-tour van 1 dag > lees hier verder

 

 

Cruisebestemmingen

  • Philipsburg (Nederlandse deel)
  • Marigot (Franse deel van het eiland)

Welke cruises gaan naar Sint-Maarten?

St. Maarten is een populaire Caribische bestemming. De oostelijk Caribische route die start vanuit Florida of Puerto Rico (San Juan), bezoekt vaak St. Maarten. Het Nederlandse deel wordt vaker bezocht dan het Franse deel, St. Martin. Wil je dus een cruise die off-the-beaten-path gaat? Kies dan voor een cruise naar het Franse deel, naar de hoofdstad Marigot.

Welke cruise gaat naar Sint-Maarten? Bekijk dit handige overzicht >>