Cruisereiziger
Bestemmingen

Sterke groei en ontwikkeling St. Maarten zet zich voort

De afgelopen twee jaar heeft St. Maarten met succes hard gewerkt aan wederopbouw van het eiland na orkaan Irma. Hoewel de Caribische bestemming al langer volop back in business is, laten de laatste ontwikkelingen zien dat St. Maarten haar concurrentie positie stevig heeft teruggenomen. Toeristen genieten weer van hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en bijzondere culturen.

De toonaangevende haven verwelkomt 1.1 miljoen cruise passagiers

De haven van St Maarten staat nog steeds bekend als één van de beste van het Caribisch gebied. In de eerste helft van 2019 verwelkomde Port St Maarten bijna 1.1 miljoen cruise passagiers op 373 cruiseschepen. Tot het einde van dit jaar verwacht de haven nog eens 1.5 miljoen cruise passagiers op St Maarten te verwelkomen. “Het is duidelijk dat St. Maarten haar competitieve positie heeft behouden. Grondige onderzoeken, stevige ontwikkeling en strategische planning hebben daar sterk aan bijgedragen. Net als belangrijke partnerships met de cruise industrie, stakeholders en leading players,” laat de Port weten.

Veel verschillende cruisemaatschappijen meren aan bij het veelzijdige eiland, waaronder Holland America Line, Costa Cruises en Royal Caribbean. Vanuit de haven zijn stranden, bars, excursies, taxfree winkels en de hoofdstad van het eiland op loopafstand.

80% van de hotels op St. Maarten weer ‘up en running’

Ook met de accommodaties gaat het goed: in september 2019 heeft 80% van de hotels de deuren weer geopend. De meeste hebben een flinke opknapbeurt gehad en zijn volledig vernieuwd. Veel kamers zijn gemoderniseerd en de complexen verduurzaamd. Gasten van elk kaliber kunnen terecht op het eiland: van grootschalige hotels en luxe vakantievilla’s met privézwembad, tot charmante B&B’s en budget hotels.

Vanaf 2020: 3e rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – St. Maarten

Dankzij de toegenomen vraag in vluchten van en naar St. Maarten, biedt KLM vanaf oktober weer twee directe vluchten per week aan tussen Schiphol en St. Maarten. De tussenstop op Curaçao komt hiermee te vervallen waardoor passagiers in circa 9 uur naar het zonnige eiland vliegen. Vanaf 14 januari 2020 breidt KLM de capaciteit naar St. Maarten verder uit met een derde rechtstreekse vlucht, uitgevoerd door de Airbus A330-200.

Bekijk snel welke cruises deze winter naar St. Maarten gaan:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)