Norwegian Cruise Line bouwt eigen cruiseterminal in Miami

Norwegian Cruise Line laat in de cruisehaven van Miami een eigen cruiseterminal bouwen. Naar verwachting begint de bouw in mei 2018 en is het klaar in de lente van 2019 als de Norwegian Encore haar debuut gaat maken in Miami. 


“Norwegian Cruise Line vaart al meer dan 50 jaar lang vanuit Miami, langer dan welke rederij dan ook en we zijn vereerd om samen met PortMiami en de gemeente een iconisch gebouw neer te zetten dat bijdraagt aan de bekende skyline van Miami,” aldus Frank del Rio, president van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

Het ontwerp van het gebouw ligt in handen van het prijzenwinnende architectenbureau Bermello Ajamil & Partners Inc.  Het kenmerkt zich door een open design, duurzame oplossingen en maximaal gebruik van lokale bouwmaterialen en lokale ondernemers. 

De cruiseterminal van Miami heeft meerdere gebouwen die door een of meerdere rederijen in gebruik zijn of waarmee een samenwerking is afgesloten. De vernieuwde terminal A is van Royal Caribbean, terwijl ook MSC Cruises een vernieuwing aan terminal F  heeft voltooid voor onder andere de MSC Seaside. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)