Bouw nieuwe cruiseterminal Royal Caribbean in Miami gestart

Terminal A in Miami

Woensdag is de bouw begonnen voor de nieuwe cruiseterminal van Royal Caribbean Cruises Ltd. in de haven van Miami. Dat wordt gedaan op grond dat wordt geleased van Miami-Dade County. Terminal A wordt de thuishaven van enkele cruiseschepen van Royal Caribbean International waaronder twee van s’ werelds grootste cruiseschepen Allure of the Seas en de recent aangekondigde Symphony of the Seas.

Als Terminal A in oktober 2018 gereed is zal het LEED gecertificeerd zijn en geschikt voor een 396 meter lang schip. De bijna 16.000 vierkante meters grote terminal krijgt de bijnaam ‘The Crown of Miami’ omdat het vanaf het water gaat lijken op een kroon, vanaf de zijkanten op een ‘M’ van Miami en vanaf de terminalzijde op golven. ’s Nachts zal de terminal worden verlicht.

Royal Caribbean wil ook in PortMiami een innovatielab van ongeveer 2.000 vierkante meter toevoegen aan haar hoofdkantoor voor het ontwerpen van toekomstige cruiseschepen. De verwachting is dat door de nieuwe terminal het aantal Royal Caribbean passagiers in PortMiami zal stijgen van 750.000 naar 1,8 miljoen per jaar wat zou neerkomen op 30% van het verwachte passagiersvervoer in de haven.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!