Cruisereiziger

New York

New York

Aanlegplaats

Cruiseschepen leggen op verschillende plekken aan in New York. De Manhattan Cruise Terminal heeft 5 ligplekken bij 3 pieren. Deze terminals worden vaak gebruikt door Holland America Line, Carnival Cruise Line en Norwegian Cruise Line en zusterrederijen.

De tweede cruiseterminal is Brooklyn Cruise Terminal, met plek voor 1 cruiseschip. Voornamelijk Cunard en Princess Cruises meren hier aan.

Officieel geen onderdeel van New York, liggen in Bayonne (Cape Liberty Cruise Port), twee cruise terminals die gebruikt worden door Royal Caribbean en Celebrity Cruises. Ze liggen op een overzichtelijke 16 km ten zuiden van Manhattan.

Afstand naar stad

De Manhattan Cruiseterminal ligt op 20/30 minuten loopafstand.  Koop een metrokaart (24 uurs) of neem de Hop-on-Hop-Off bus om je goed en snel te verplaatsen. Houd wel rekening met de drukte als je zelfstandig dingen gaat ondernemen in de stad. Leuke manier om de stad te verkennen is per fiets.

Scheep je in of uit?

Zorg ervoor dat je minimaal 1 dag eerder aanwezig bent in verband met het vliegen. Ga als het kan een paar dagen vooraf New York verkennen.  De internationale luchthavens Newark International en John F. Kennedy liggen op 25 en 40 km. Taxi’s zijn in groten getale aanwezig op de luchthavens. Een transfer van de rederij is geen overbodige luxe en handig.

Welke cruises gaan naar New York?

Bekijk ze hier:

Captain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Bezienswaardigheden in New York

New York is onbeschrijflijk. Druk, mooi, veel te zien en dé wereldstad. Een aantal tips vanuit cruise-perspectief:

Tips:

  • Neem een NEW YORK pas als je een paar dagen eerder komt: veel museums inclusief of met korting veel ondernemen.
  • Het binnen varen van de haven is erg mooi, maar ook het vertrek en dan vooral in het donker. Een prachtige skyline en het Vrijheidsbeeld.
  • Vanaf het schip heb je een mooi zicht op de stad als je bovenop het hoogste dek staat.
  • Erg drukke stad, zowel met verkeer als op toeristische punten en houd dus bij veel attracties rekening met wachttijden.
 

Het laatste cruisenieuws over New York

Met dank aan Gert voor deze informatie.

Terug naar Noord-Amerika

Cruisereiziger