Cruisereiziger

San Diego

San Diego

Aanlegplaats

San Diego ligt aan de westkust van de Verenigde Staten in het zuiden van Californië, vlakbij de Mexicaanse grens. De cruise terminal van San Diego heet B Street Pier, ernaast ligt de zogenaamde Broadway Pier, die alleen gebruikt wordt indien er 3 schepen tegelijk in de haven zijn.

Aankomst met een cruise schip in San Diego (bij binnenkomst VS) kan soms vertraging opleveren bij het inklaren, het soms kleine aantal immigratie ambtenaren kan bij binnenkomst meerdere schepen tot lang duren.

Afstand naar stad

De dichtstbijzijnde luchthaven, San Diego International Airport (geen rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam), ligt op nog geen 5 km (6 minuten) rijden.

Wat zie je in San Diego?

San Diego is een grote stad (1,4 miljoen inwoners), na Los Angeles de tweede stad in Californië en is gezegend met uitstekend openbaar vervoer.

San Diego is een levendige stad, waar op loopafstand heel veel te zien is en met goedkoop openbaar vervoer (met name MTS trolley bus en ook Amtrack) je uitstekend uit de voeten kunt. Een dagpas voor de MTS trolley is $5, tot bijvoorbeeld $12 voor drie dagen.

Er liggen veel hotels in de directe nabijheid van de cruise terminal, enkele zelfs direct op loopafstand aan de overkant. Veel hotels hebben een (gratis) shuttle service van en naar het vliegveld en soms ook van en naar de cruise terminal, dus een huurauto is niet echt nodig. Mocht je wel een auto huren: sommige hotels rekenen een aardig bedrag per dag voor parkeren en dit is niet altijd vooraf even duidelijk aangegeven. Pas met het boeken van een hotel wel op, in San Diego ligt ook een groot Convention Center en dit kan nog wel eens van invloed zijn op de beschikbaarheid en prijs van hotelkamers! Kies je een hotel binnen een cirkel van ongeveer 500 tot 1000 meter van de cruise terminal, dan ben je tevens verzekerd van een aantal van onderstaande bezienswaardigheden op loopafstand.

Bezienswaardigheden in San Diego (waaronder enkele op loopafstand van de cruiseterminal):

 • USS Midway (US vliegdekschip) museum (naast de cruise terminal)
 • Maritiem museum (aan de andere kant van de cruise terminal)
 • Wijk Little Italy tegenover de cruise terminal met een grote verscheidenheid aan restaurants
 • Wereldberoemde San Diego Zoo (openbaar vervoer)
 • Oud San Diego (Old Town State Historic Park) met historische gebouwen uit het begin van de vorming van San Diego rond 1800
 • Gaslamp Quarter, wijk met veel aparte winkels, restaurants en clubs vlakbij het Convention Center, iets voorbij de USS Midway
 • Seaport village, kleine verzameling van winkeltjes en restaurants, direct aan de haven voorbij de USS Midway
 • Petco Park, (honkbal) stadion van de San Diego Padres, aan de rand van het Gaslamp Quarter
 • Hotel Coronado op Coronado Island aan de overzijde met het historische Coronado hotel, waar onder andere de filmklassieker “Some like it Hot” is opgenomen (openbaar vervoer)
 • Seaworld San Diego (openbaar vervoer)
 • Las Americas Premium Outlet Shopping Center, voor de shoppers, ook met de trolley prima en goedkoop te bereiken, ligt ten zuiden van San Diego, pal aan de Mexicaanse grens.
 
 

Welke cruises gaan naar San Diego?

Vanuit en naar San Diego zijn er onder andere cruises naar het Panama kanaal en Cariben, Zuid Amerika, Mexicaanse Riviera, Hawaï en Pacific eilanden, maar ook als vertrekhaven naar Australië en Nieuw Zeeland.

Rederijen zoals Oceania Cruises, Holland America Line, Celebrity Cruises en Disney Cruise Line, varen vanuit en naar San Diego en er zijn nog enkele andere die San Diego als tussenstop hebben, zoals Princess Cruises, Crystal Cruises, Regent Seven Seas Cruises en Norwegian Cruise Line.

Bekijk hier welke cruises gaan:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Lees het laatste cruisenieuws over San Diego

Dit artikel is samengesteld en geschreven door Jeroen Bisdom. Dank!

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie hieronder achter.

Terug naar Noord-Amerika

Cruisereiziger