Aruba

Terug naar Midden-Amerika – Aruba

Aanlegplaats

Cruiseschepen leggen op Aruba in Oranjestad aan, gelegen aan de westkust van Aruba. In de haven van Aruba is er plek voor 5 cruiseschepen, maar normaal gesproken liggen er 2 grote schepen.

Afstand naar stad

Vanaf het schip loop je richting de cruise terminal. In de terminal zijn er een aantal kleine souvenirwinkeltjes waar je nog wat laatste inkopen kunt doen. Als je de terminal uitloopt, loop je nog een eindje richting de stad langs een pad waar ook de verzamelplaats van de verschillende tours zijn. Je komt direct op de Lloyd G. Smith Boulevard, waar je goed kunt winkelen. Hier vind je allerlei winkelcentra, diamant- en souvenirwinkels. Tevens kun je op verschillende plekken goed eten.

Bezienswaardigheden/excursies

Een paar honderd meter richting het zuiden is het beroemde I Love Aruba teken, waar je een mooie foto kunt nemen. De zon staat voor de foto het mooiste rond de late middag voor zonsondergang.

Aruba is uiteraard een prachtig eiland met een aantal hele mooie stranden. Als je gewoonweg een dag op het strand wilt liggen en niet teveel wilt betalen, kun je een Arubus retourtje kopen. Hiervoor betaal je $5 per persoon. De bus 10 brengt je vanaf de Oranjestad Bus Terminal langs de kustlijn. Om bij de Bus Terminal te komen steek je simpelweg de Lloyd G. Smith Boulevard over. In het blauwe huisje koop je een retourkaart.

Een bekend strand is Palm Beach. Dit prachtige palmenstrand is te bereiken door ergens bij de grotere hotels uit te stappen. Je loopt dan tussen de hotels door naar het strand. Het strand is gratis te gebruiken. Strandstoelen en parasols moet je wel huren.

Wil je iets meer rust? Stap dan iets eerder uit voor een dagje op Eagle Beach. Dit fantastisch mooie strand is bekleed met wit zand en de zee heeft een prachtige tint blauw.

Om te genieten van alles wat het eiland te bieden heeft, is er een groot aantal verschillende excursies te boeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een safari excursie, met als afsluiter een paar uur aan een mooi strand? Ook is Aruba één van de beste plekken bij uitstek om te snorkelen en duiken. De gidsen weten je naar de beste locaties te brengen.

Bekijk welke cruises Oranjestad bezoeken

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Lees het laatste cruisenieuws over Aruba

 

 

Tekst: Noëlle van Trikt