Liverpool

Terug naar Bestemmingen – Groot-Brittannië

Aanlegplaats

De cruiseterminal van Liverpool heeft twee terminals met minimale voorzieningen. Er is in ieder geval een kleine shop voor snacks en drankjes. Schepen meren aan in de rivier de Mersey direct bij het centrum.

Hoe naar het centrum van Liverpool?

De cruiseterminal ligt op een uitstekende plek. Op 5 -10 minuten lopen heb je alles dichtbij de hand aan het Waterfront gebied. Onder andere het Maritime Museaum, de Beatles Story, restaurants en de hop-on-hop-of bussen (vanaf 11 pond). Een gedeelte van Liverpool is een UNESCO werelderfgoed.

Bezienswaardigheden/excursies in Liverpool

Liverpool staat voor fans van The Beatles synoniem voor de Beatle stad. De hoofdattractie voor hen is de Beatles Story, een over de band, leven en muzieksuccessen van de iconische popgroep. Andere must-see attracties zijn:

  • de Anglicaanse kathedraal met de mogelijkheid om de toren te beklimmen
  • de British Music Experience is een nationaal museum in het Cunard gebouw. Het is een interactief museum over Britse muziek, zoals pop, dance en rock met meer dan 600 objecten.
  • diverse musea over de historie van Liverpool zoals het Merseyside Maritime Museum, International Slavery Museum en Museum of Liverpool.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Wil je ook een cruise maken naar Liverpool? Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Lees het laatste cruisenieuws over Liverpool